Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért másabb szagú az újabb...

Miért másabb szagú az újabb dízelek kipufogófüstje, mint a régieké?

Figyelt kérdés

Olyan gázosabb, fojtósabb, hipószerű, nem is látni szinte, csak érezni. A régiek fehéren meg feketén füstölnek és annak sincs kellemes szaga, de szerintem az újak rosszabbak. Ez csak érzéki csalódás, vagy tényleg károsabbak. Azt hallottam hogy az új dízelek rákkeltőbbek mint a régiek. Igaz ez?

Most egy öreg dízel Mercim van, de azt nem érzem olyan büdösnek mint mikor elhúzott mellettem egy A7-es Audi. Az Octavia CR-TDi is baromi büdös. Tervben van egy új autó lassan már, és szeretem a dízelt, de erősen elgondolkodtat a dolog. KIA, Hyundai, Dacia, ami szóba jöhet (ezt tudjuk megfizetni, és 90% hogy Logan MCV lesz) mert 3,5-4 millióból a többinél csak miniautók vannak, én meg elég sokat lomizok, szerelek, maszekolok, el kell férni a gépeknek, stb.

1,5 dCi-ről hallottam mindent, én megadnám neki a törődést, de ha tényleg olyan rákkeltő meg környezetkárosító, inkább 0,9TCe-vel veszem. Az mennyivel eszik többet? Úgy hallottam nem sokkal. Ja, és mindenképp automata váltósat vennék, dízelhez még nem kérhető. Várjak 1-2 évet rá?

2017. máj. 24. 07:29
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Van szívó benzines Dacia, de sajnos csak az alap kiviteleknél. A normális felszereltségűt (klíma, automata, stb.) csak 0.9TCe-vel vagy 1.5 dCi-vel adják, de a dízelhez meg nem mindegyiknél párosítható automata váltó, ami nekem fontos így még inkább távolodok a dízeltől.
2017. máj. 27. 18:40
 12/13 anonim ***** válasza:

A magasabb befecskendezési nyomás, a részecskeszűrő, katalizátor és adblue adalékanyag miatt. Lehet te büdösebbnek érzed, de tisztább, mint a régi dízelé.

A DPF pedig nem engedi át magán a mikroszemcséket regenerálódás során, ezt a marhaságot nem tudom hol sikerült hallani. Ha szarráég, tönkremegy, kilyukad akkor igen, de azt rögtön jelzi az elektronika és menni kell vele szervizbe. Pontosabban kellene, de sok szerelő megmukucsolja csak aztán meg megy a nézegetés meg aszaradízel duma.

Mindegy melyik hajtóanyagot veszed végül is, amiket kerülj el azok a kis pö csköszörű ezer köbcentis vackok. Azoktól mentsd meg magad.

2017. jún. 5. 11:49
 13/13 A kérdező kommentje:
Az nehéz lesz, mivel a Daciába mind ilyenek vannak. Az összes többi meg nagyon drága ehhez képest. Már ha normális felszereletségről beszélünk (klíma, automata)
2017. jún. 7. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!