2 ütemű motor kipufogófüstje miért ennyire büdös?
Tisztában vagyok vele,hogy a 2T motoroknak van némi szaga,de az én 50-es motoromnak olyan szinten,hogy egy motorozás után tehetem az összes ruhámat a mosásba.Iskolába sem tudok vele elmenni,mert egyszerűen büdös lesz mindenem.
Külön olajozású a gép,tehát nem én keverem a benzinbe az olajat.Nem is füstöl feltűnően.
Mitől lehet ez?
Sajnos ez ilyen.
A szag egyébként nagyban függ a használt olajtól. De mind büdös.
Lehet kapni egyébként illatosító adalékot, de szerintem marhaság.
Motorok között is van különbség, a láncfűrészem oltári büdös a drága olajjal is, míg a damilosom a gagyitól is szagtalan szinte.
Esetleg meg lehet próbálni kikötni a külön olajozást és fixre keverni 50-re, lehet túl sok olajat adagol be. Meg persze jól beállított karbi is fontos.
Tudjuk, hogy a kétüteműek nem éppen szalonképes illatfelhőt húznak maguk után. ;)
Viszont akiben egy motorozás után csak annyi emlék marad, hogy "tehetem az összes ruhámat a mosásba" továbbá az, hogy "egyszerűen büdös mindenem", annak azt tudom ajánlani, adja el gyorsan a motorját, és menjen el erdei remetének. Akkor jóillatú vadvirágos réten sétálgathat élete végéig.
Az ilyen acsarkodók csak azért kommentelnek,hogy ők se maradjanak ki? Nem kötelező írni,én csak a segítségekre voltam kíváncsi. Az utolsó elöttinek csak annyi,hogy te valami kiválasztott lehetsz,hogy tudod így látatlanban,hogy mi marad meg bennem egy motorozás utám ;)
Amúgy ha csak szabadidőmben megyek el motorozni,akkor le se s*arom,hogy büdös leszek,de nem csak hobby-ra használom a vasat.
Valóban helyesen látod, nem ismerlek, és nem tudom mit jelent számodra a motorozás.
A kérdésedben ezeket olvastam:
-"tehetem az összes ruhámat a mosásba"
-"egyszerűen büdös mindenem".
Talán elfelejtetted, de ezeket Te írtad. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!