Melyik autó fenntartása olcsó? Vw, Skoda, Opel?
Vw passat ,golf kombi, jetta,
Skoda Octavia , Fabia (kombi)
Opel Caravan
Melyik márkához olcsóbb az alkatrész, mennyi a fenntartása,miket kell tudni az autókról?
Kezdő soför vagyok, inkább kombit keresek,benzines,1.4-es
Hát a 3 közül egyértelmű hogy az Astra fenntartása lesz a legolcsóbb, egyébként én a Golfot venném de ezek a korai turbós benzines motorok nem éppen megbízhatóak, szóval eléggé zsebbenyúlós lenne ha valami elromlik.
(Közben láttam hogy privátban is írtál majd ott is válaszolok bővebben akkor a többire. )
#1. voltam
Alkatrészárak kb egyformák.
Az opel nem turbós, tehát rögtön egy drága alkatrésszel kevesebb.
Nem lehet megjósolni hogy 3 használt autó közül melyiken fog több dolog elromlani.
Nézz a variantból vagy jettából 1.6szívót, és akkor egyértelmű hogy ez lesz jobb mint az opel.
Korai 1. generációs tsi-t ne!
Cserébe az opel lomha lesz és zabálni fog, de csak a kúton leszel szomorú mikor az üzemanyagot és az olajat öntöd bele.
VW és Skoda fenntartása nagyon megdrágult mostanában, magasabb alkatrész és szervízárak
Opel meg... sose kop el
sokan riogatnak az 'eszi az olajat'-al, de nálunk 4 Opel volt elmúlt 15 évben (abból 2 céges), és csak egyik Ignis volt olajevős, de ott is mert valami megdöglött a motorban
alaktrészek is olcsóbbak valamelyest
Olajevés nagyban függ az előélettől és hogy milyen olajat milyen időközönként cserélték. H Astrára a gyári ajánlás 30.000km. Azt el kell felejteni!
A többi kérdezett típushoz nem tudom mennyi az alkatrész, lehet hogy jóval több, de azért ehhez sem filléres tételek. Itt van néhány:
CIM-modul, H Astránál típushiba, hogy kontaktos lesz a gyenge forrasztások miatt. Ennyi az új: [link]
Fűtőmotor ellenállsból a gyári sem olcsó: [link]
Egy féltengely ahhoz az 1.4-eshez, amit néztél: [link]
Jó, persze lehet bontottat is venni. De szerintem nem olcsó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!