Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Levettem az olajteknőt ki...

Levettem az olajteknőt ki akartam cserélni magam a hajtókarcsapágyat de olyan szűkös a hej, hogy csak addig jutottam, hogy lecsavarjam a 2 anyát róla aztán visszatekertem nyomatékkal meghúztam, elba. Hattam valamit?

Figyelt kérdés
nincs kopogás se semmi baj viszont be indításnál (ugye olaj le volt eresztve meg a szűrőből is) csúnyán kattogott valami aztán kis idő múlva elhalkult.... most megy minden de kicsit nyugtalan vok... ha hajtókar alsó részét nem sikerült levenni kb 3 mm lejjebb jött de beláttam hogy nem tom megcsinálni szóval visszatettem! nem mozdulhatott el semmi ugye?

2017. máj. 20. 21:11
 1/5 anonim ***** válasza:
ó bäszki, minek nyúlsz hozzá??
2017. máj. 20. 21:14
 2/5 A kérdező kommentje:
már vártam a letolást! :D mert szeretek szerelni! na de kom ilyen vagyok tudom hogy olyankor a legnagyobb precizitással járok el ahogy tudok de utána meg idegesít! szóval megengedtem meg visszahúztam persze nyomaték kulccsal! voltam probakörön minden ok akk jó nem? már nem lehet semmi igaz?
2017. máj. 20. 21:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért gondoltad hogy csapágyat kéne cserélni... Ha nincs elég olaj a kenési helyeken akkor zajos a motor. A csapágyaknál gyárilag meghatározott hézagnak KELL lenni amit az olajnak kell kitölteni, így alakul ki a stabil olajfilm ami elválasztja a fém felületeket. Régebbi motoroknál nagyobb illesztési hézagokkal tervezték a csapágyakat, sőt ma is vannak kimondottan laza illesztésű motorok, ezek általában nagy teljesítményű motorok, ha úgy tetszik versenymotorok. Ezekhez sűrű olajat ír elő a gyár, mert az tudja megfelelően kitölteni a nagy hézagot.
2017. máj. 20. 21:53
 4/5 kiitos ***** válasza:

Ha a csavarokat kiszedted a hajtórúdból, de a csapágy fedelet rajtahagytad akkor valószínűleg nem rontottad el .

Ha le is vetted akkor ugyanolyan irányban kell visszatenni (és mindet az eredeti helyére), fordított visszaszerelés esetén elba.hattad.

A kattogás az olajkör feltöltődéséig hallható.

2017. máj. 21. 00:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem ronthattad el ezzel. Indításkor a szelephidrotőkék kattoghattak amíg nem kaptak olajat.
2017. máj. 21. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!