Tényleg ennyire rossz választás volt a dízel?
PD vagy sima?
Arra kíváncsi volnék, hogy az autós körökben legjobban tartott 1,9 (ha az) dízel miért volna annyira rossz.
Nem ismerjük az autót, ezért nyilatkozni nem tudunk. De alapvetően megbízható konstrukciók.
Azt a futásteljesítményt én mondjuk nehezen hiszem, vagy nagyon szerencsés vagy. Általában legalább a duplája van bennük, persze majdnem mind vissza van tekerve. A belterük is nagyon strapabíró, így nem igazán látszik meg rajta, hogy mennyit lehet benne valójában.
Amúgy valóban jó autók. Megvannak a nyűgjei, mint minden típusnak, de az hülyeség, hogy rossz motor van bennük. Az 1.9 TDI-ből szinte minden típus bátran bevállalható. Általában a rossz karbantartás, és az órában találhatónál sokkal nagyobb futás tesz be nekik. Pl. a PD TDI-be nem úgy van, hogy belelocsolunk bármiféle 10W40 olajat, és hajtjuk. A PD elemek miatt figyelni kell, hogy az olajnak legyen bele jóváhagyása. Ha valaki ezzel nem foglalkozik, meg kannás dieselt rak bele, akkor bizony nem kell csodálkozni, ha tönkremegy a technika.
Ha igaz a sztori, akkor szerencsés vagy, és sokáig autó lesz az még.
A tekert óráért nem kell külföldre menni, sőt még nepperhez sem. A magánszemélyek nagy része is tudja már, hogy hova kell vinni, ha eladhatóvá akarja tenni az autóját. Én magánszemélytől vettem pont ilyen Passatot, és mivel normális családnak tűnt, nem is kérdeztem le. Aztán utólag kezdett gyanús lenni, és bizony náluk tűnt el az autóból közel 200ezer km. Szerencsére meg tudtunk egyezni, és visszavásárolták tőlem az autót, nem kellett pereskedni. Ez volt bizonyítható, de sok egyéb, gyanús autóval találkoztam itthon is.
Sajnos a rendszer sem lehet soha tökéletes. Ha valaki előrelátóan minden műszaki vizsga előtt visszatekerteti, akkor hiába a nyilvántartás, soha nem tudod meg a valóságot, kivéve ha valami modernebb autó, és valami modulban benne marad az eredeti óraállás. Lepődtek már meg így emberek, mikor az órában a fele sem volt a valós futásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!