Ford Focus Mk1 vagy Mk2? Melyik a megbízhatóbb autó?
MK1-ből 2003-4-es évjáratokat néztem, viszont árban egy MK2 nem sokkal több.
Mindenképpen benzinest szeretnék, inkább 1.4, mint 1.6.
Legtöbbet városban használnám, naponta átlag 15 km-t tennék meg vele, havi egyszer pedig pályán mennék 250-300km-t.
Rendszeresen karban lenne tartva, és hosszú távra tervezek.
MK1 legendásan megbízható, faék egyszerű konstrukció, és úgy tudom az MK2 kissé visszalépés lett. Ezzel szemben ott van, hogy nem jelentősen drágább, és vállalhatóbb autó is megjelenésre.
Testvérem még az MK6 Fiestát ajánlja, hogy az még olcsóbban fenttartható kocsi.
Mi a véleményetek?
"és úgy tudom az MK2 kissé visszalépés lett."
Hülyeség, csak néhány okos találta ki, de nem így van.
Érdemes 2es Focust venni, mert kicsit nagyobb is talán, meg mégiscsak újabb. És bár ez is tud rozsdásodni, de nem olyan durván, mint az 1es Focus.
1.4 benzinessel bűncselekmény volt legyártani ezt az autót, az 1.6 is éppen csak elég bele, szóval az 1.4-et felejtsd el.
Nekem volt Mk2 Focus... sajnos nekem nem voltak vele jó tapasztalataim. Havonta, felváltva kiégő első izzók, (aki cserélte már, tudja mennyire örömteli művelet) és egyéb apró, bosszantó hibák tömkelegével voltam kénytelen együtt élni, (szervizesek általam legkedveltebb mondata: "Nem tudunk vele mit csinálni, ez ilyen") majd egy széteső kuplungszerkezet költséges javítása után száműztem a járművet a hahura.
Átváltottam japánra, amit már jó pár éve hajtok, tökéletesen, és hibátlanul teszi a dolgát. És nem azért, mert véletlenül éppen egy jót fogtam ki, hanem, idézve a fordos szerelőt: "Ez ilyen".
Tetszettek mindig is a Fordok, de ma már nem vennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!