Vehetek így autót?
Ha a havi keresetem 120.000 ft.
0%thm havi max 25.000 ft. Egy új autóért? Vagyis ami szalonból van. Van esély így erre?
A hitel az hitel. Több évig elkötelezed magad, és többet fizetsz vissza, mint ami az autó vételára.
A helyedben inkább gyűjtenék, és vennék egy normálisabb állapotú használtat. Nem 15-20 évesre gondolok, hanem 5-8 évesre.
Havi szinten aki ennyit keres az hitelt semmilyen jó feltételekkel ne akarjon se autóra, se egyéb dolgokra.
Vegyél használt autót. Ha havi 25 ezret félreteszel és két éven keresztül gyűjtögetsz azért már vehetsz egy pofás használt autót. Nem értem miért akarsz újat, arra utána egy valag kötelező időközönkénti szerviz van, plusz ha valami meghibásodik költhetsz rá egy valaggal, és arról nem is beszélve hogy az éves díjai a tankolás kivételével mennyi lenne az annyi.
120 ezer forintos nettó keresetből megélni nem lehet normálisan, ha a szüleiddel élsz és ha esetleg így is lenne havi 70 ezred akkor talán, de hosszú távra kell gondolkodni, bármikor lehet családod, meg minden, és akkor mit csinálsz?
Vagy keressél többet.
Azt nem tudom, hogy megadnák-e a hitelt, de gazdasági öngyilkosság lenne a részedről. Valószínűleg fogalmad sincs róla, hogy milyen költségei vannak az autózásnak a vételáron felül, ha ezt egyáltalán megkérdezed.
Alapelv, hogy autóra csak akkor veszünk fel hitelt, ha munkaeszköz, azaz pénzt hoz. Ellenkező esetben olyan autót kell venni, amit készpénzben ki tudunk fizetni és fenn tudunk tartani. Sajnos a jövedelmed nagyon alacsony. Én mérlegelném, hogy egyáltalán kell-e az autó, mert ennyiből talán még egy Suzukit sem lehet tisztességesen fenntartani. Feltételezve persze, hogy ebből fedezed a rezsid, kajád, stb. Ha otthon laksz szülőknél, és ők etetnek, akkor más a helyzet, de akkor meg inkább az önállóságért kéne küzdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!