Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson S50N hidegen szép,...

Simson S50N hidegen szép, nagy szikrát ad, de melegen leáll, nem pörög fel, és kicsi kék szikrát ad. Kondenzátor gond lenne?

Figyelt kérdés
2017. máj. 5. 16:52
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos infót. Időközben észrevettem, hogy a kipufogó fehéren füstöl. Ez normális? Sokan kuplung felőli szimeringre gyanakodnak ilyenkor. Majd még írok.
2017. máj. 6. 16:59
 12/16 anonim ***** válasza:
Aha, az elégő váltóolajtól is szép fehér lesz a füst.
2017. máj. 6. 17:25
 13/16 A kérdező kommentje:
De akkor egyet nem értek. Nemrég cseréltük benne a szimeringet és most ez benne a gond?!
2017. máj. 6. 17:38
 14/16 anonim ***** válasza:

A nemrég mennyi időt takar?

A főtengely felülete, ahova a szimmering tömítőajka felül, az milyen állapotú volt?

Mennyire vannak ki a csapágyak?

A szimmeringek simán deformálódhatnak egy fél év állás alatt annyit, hogy utána sosem fognak tömíteni.

Ha meg berakod az újat és a futófelület vacak (karcos, sérült, esetleg üt) akkor szintén elég kérészéletű lesz a szimmering.

2017. máj. 6. 19:03
 15/16 A kérdező kommentje:
Januárban raktunk bele új szimeringeket. Öntöttünk bele hajtóműolajat(80w90) beindítottam, járattam ott üresben, de magától leállt. Aztán se kép, se hang. De olyan, mintha zárt benzincsapnál jobban beindulna. Amint írtad, kisebbre vettem a gyertyahézagod, így a két elektróda között jár át a szikra. Apropó hajtóműolaj, ugye beindítottam, aztán hagytam vagy 10 percet, mert más dolgom volt, aztán megnéztem, hogy mennyi van benne, hááát így szemre szerintem csökkent. Nem lehet, hogy átfolyt a váltóhoz? A válaszaid előre és utólag Köszönöm!
2017. máj. 6. 19:15
 16/16 A kérdező kommentje:
Most színig feltöltöttem olajjal a blokkot, úgyhogy holnap megnézem, hogy csökkent-e a szint vagy se. Ha nem csökkent, akkor tuti, hogy zabálja az olajat, de ha csökkent, akkor kétes,hogy eszi az olajat( most eltekintve a fehér kipuf.füsttől). A napokban szerzek kondenzátort és talán gyújtótekercset is. A kondit felrakom a szerszámosdobozba, hogy ne melegedjen. Remélem úgy már jó lesz.
2017. máj. 7. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!