Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez a vezetési stílus mire jó?

Ez a vezetési stílus mire jó?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm elvitt egy darabon a kocsijával. VW touran 1.4 tsi.

És azt vettem észre, hogy már 50 km/h-nál az ötödiket, 70 km/h-nál a hatodikat kapcsolja.

Egész úton nem ment 1700 fölé a fordulatszám.

Nagy kasztni, kicsi motorral, és akkor szinte alapjáraton kínozza. Mire jó ez? Így alacsonyabb a fogyasztás?

2017. máj. 4. 08:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
64%

"el ne hidd már h a diesel kocsid gyors kedves 6-os válaszoló"

Kedves 7-es válaszoló!

Nem értem ez hogy jön ide. Nem dicsekedtem a gyorsaságával. Ami 130-at tud menni nekem már megfelel. Azt pedig a dízelem tudja. (A gyári leszabályozás jóval e fölött van.) Nem szoktam gyorsulási versenyeken se indulni. Normál utcai használatra nekem ez a 8mp körüli 0-100km/h érték, amit tud, bőségesen elegendő. Már csak azért is mert a legtöbbször nem gyorsulgatni szoktam, hanem benyomom a tempomatot és fogom a kormányt órákon keresztül. A dízelt pont erre találták ki és ezért is vettem ilyet.

8-as, alapvetően igazad van.

1500-as fordulat alatt én sem használom még a dízelt sem. Pontosan azért, hogy ne rázza szét a kettőstömegűt, ne kokszosodjon a szívósor. De 1700 szerintem még elmegy. Nem olyan vészesen alacsony az.

2017. máj. 5. 19:59
 12/12 anonim ***** válasza:

Arra, hogy szétnyúzza a kettőstömegüt!

Minden autót folyamatosan fordulaton hajtunk.

2017. máj. 6. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!