Suzuki Swift vagy Toyota Corolla?
A 2 közül inkább a Swift. A Toyota is rendkívül megbízható, de inkább a Suzukit ajánlanám, nekem is volt, azért.
Dehogy hulladék, csak aki nem tud 5 milliós Bmw-t venni, azt rögtön lesajnálják... A Suzukiknál nem számít a kor, jó állapotban legyen, a világból is kivisz. Ha mégis elromlik vmi, fillérek hozzá az alkatrészek. S az sem igaz, hogy annyira kényelmetlen, egy Trabanthoz képest pullman szint. Szóval a Swift-et vegyed, szerintem.
Azt vedd amelyiken friss a műszaki ÉS jobb állapotban van!
Állapot szempontjából első a rozsda: minél kevesebb legyen. Második az úton tarthatóság, azaz elfogadható legyen a gumi, a lengéscsillapító, a kormányzás, stb.
Harmadik szempont a motorikus megbízhatóság.
A Toyotához jóval drágább az alkatrész.
Tegyük fel ha kb. azonos állapotúak a Toyota 1000x kényelmesebb, jobb autó de nem is egy kategória.
Ha hosszú távra tervezed az autót tehát nem tervezed a közeljövőben a váltást. Akkor számolj azzal hogy könnyen a vételár kétszeresét bőven ráköltheted mire egy megbízható autód lesz. Mert egy ilyen idős autón mire csak a kopó alkatrészeken végigérsz már relatívan rengeteg pénzt beleteszel. Szinte mindig lesz valami amit cserélni kell mert elkopót, kopog, lötyög, elfáradt, tönkrement, stb.
A legfontosabb talán hogy ne legyen nagyon szétdőlve a karosszéria a rozsdától ami ilyen idős autónál szinte lehetetlen. Én a kevésbé korrodáltat venném mert ott van mire építeni. De szerintem jobban járnál ha gyűjtenél még hozzá és egy fiatalabb autót keresnél úgy hogy legalább a vételárral megegyező összeget félrerakod az esetleges javításokra.
Mert elég bosszantó ha megveszed, átiratod, fizeted a kötelezőt stb. és csak egy udvari szobrod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!