Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson S50 nem pörög fel. Miért?

Simson S50 nem pörög fel. Miért?

Figyelt kérdés
Beindulni beindul, de nyélgázon húzom neki, olyan mintha alapjáraton pörögne. Miért van ez? A gyertyát kivettem, megdrótkeféztem, visszaraktam, és akkor jobban felpörgött egy pillanatnyira. Karbira gyanakszom. A benzinszint jól ban beállítva. Súbertű felülről a 2. helyen van. Szivatótömítés új.
2017. máj. 1. 20:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Légszűrő, kipufogó, gyújtásbeállítások rendben?
2017. máj. 1. 20:37
 2/9 A kérdező kommentje:
Légszűrű és kipufogó rendben, mert azzal korábban már ment. A gyertya kicsi szikrát ad, de nem az elektródánál, hanem beljebb. Isolaror Special van benne 260-as hőértékkel. Eddig csak az udvaromon használtam 1-esben, mert még nincs rá papír. Az is árthat neki?
2017. máj. 1. 20:52
 3/9 anonim ***** válasza:

Az "azzal korábban már ment" logika nem vezet sok jóra...

És a gyújtás a megfelelő helyre van állítva? Mert nem csak a gyertyából áll a dolog, hanem hogy a felső holtpont előtt mennyivel adja azt a szikrát.

Mondjuk amit a gyertyáról írsz is érdekes: a két elektróda között kell adnia, mivel a gyertyahézag beállítása után a középen lévő elektróda vízszintes felülete és az azzal nagyjából párhuzamos testelektróda belső fele szoktak egymáshoz legközelebb lenni, ezért ott illene átugrania.

A tiéd pontosan hol ugrik át? Mert a "kicsit beljebb" sok dolgot jelenthet.

Apropó, gyertyahézag: mennyire van állítva? Esetleg gyengébb gyújtás esetén kisebbre szokták venni (a gyári 0,4 mm-es értéknél), esetleg segíthet ha te is kisebbre veszed.

2017. máj. 1. 21:17
 4/9 A kérdező kommentje:
A gyertyahézagot majd megmérem, de ahogy tekerem a lendekreket balra, akkor a megszakító akkor nyílik mikor elkezd a dugattyú felfele menni, de akkor is nyitva van, mikor fhp-nál van. Hogyan kell beállítani?
2017. máj. 2. 05:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Felső holtpont előtt kell egy kicsivel nyitnia - 10 éve nem volt Simsonom, de mintha 1,8 mm lenne az előgyújtás értéke (a dugattyú ennyivel legyen lejjebb, mint a legfelső helyzete). A megszakítóhézag (azaz hogy mekkora legyen a távolság a két fém "pogácsa" között amikor a legnagyobbra van nyitva) meg 0,4 mm.

Beállítás? Hosszú legépelni és minden Simsonos oldalon fent van. Elsőre bonyolultnak tűnhet, de ha rájössz mit is kell csinálni egy 10 perces művelet.

2017. máj. 2. 07:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Tegyél bele új gyertyát és ne Isolatort (kínai szar), minimum Brisket inkább.

Valószínűleg túl sok benzint kap. A levegőszűrővel kell kezdeni a dolog vizsgálatát. Az egy dolog hogy ment vele valamikor. Ki kell mosni benzinnel alaposan majd sűrű olajjal átitatni (nem túl durván) ÉS JÓL KICSEPEGTETNI a felesleget (náhány órát hagyod).

2017. máj. 2. 08:20
 7/9 A kérdező kommentje:
Gyertyahézagot beállítottam, mondhatni, hogy a megszakítót is. Na most, gáz és szivató nélkül szimplán rárugok, gyorsan felpörög, ráhúzom a gázt,valamikor felpörög, járatom egy kicsit és magátol lefullad, úgy, hogy nyélgázon húzom neki. Nem tudom mi a hiba.
2017. máj. 2. 18:07
 8/9 A kérdező kommentje:
Na, odáig megcsináltom, hogy gyertyahézag, előgyújtás és megszakítóhézag beállítva. Nagyon szép, nagy szikrája van. Viszont benzimt nem kap. Leemeltem a karbi alját, nem volt benne benzin. Megnyitottam, megengedtem a kellő szintig, visszaraktam, de úgy se indult. Ja és előtte kipucoltam. Szóval nem indul, gyertya nem benzines, de a kipufogókönyöknél folyik valami olajos-benzines trutyi.
2017. máj. 3. 19:38
 9/9 A kérdező kommentje:
Karbit alaposan kitakarítottam, benzinszintet beállítottam. Hidegen beinult, de melegen nem pörög fel. Ja és melegen kicsi a szikra is.
2017. máj. 4. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!