A víhűtéses motorom hogy tudom gyorsabban lehűteni?
Van egy motorom ami vízhűtéses és azt szeretném tudni hogy ha megállunk pihenni vagy akár menet közben is akkor hogy tudom gyorsabban lehűteni a vizet.Van ventillátorom. Ez menet közben fog jobban menni ugy hogy megy a ventillator plussz meg a menet szél vagy ha megallok és ugy van.valami módszer rá?
Válaszokat előre is köszönöm:)
Az a jó, ha a víz üzem meleg, minek lehűteni? Ha túlmelegszik akkor pedig meg kell keresni a gondot.
Menet közben nem megy a venti, mert van menetszél. Állóhelyben vagy lassú sebességnél, ha nem elegendő a menetszél akkor a ventilátor kreálja majd. Persze közel se olyan erővel, de az alapjárathoz, kis terheléshez elegendő.
Nincs ilyen adalék, ami működne.
A motor hője a termosztáttól és a hűtőrendszertől függ, a szer kamu. Csak egy újabb pénzlehúzós "folyékony motorszerelő", ami nem működik.
Azt el tudom képzelni, hogy ennek a cuccnak annyival másabb a fajhője vagy a hővezetési tulajdonságai, hogy több hőt képes elvezetni,viszont ez max 5%-ban keverhető a vízhez az meg kevés.
Ha megnézed a gyártó oldalát ott is leginkább a versenykörülményekről írnak, ahol előfordulhat hogy az üzeminél jóval magasabb a motorhőmérséklet és ha ott meggátolja a víz buborékképződését akkor már tényleg használ a cucc.
Utcai autóban - ahogy már írták - ennek semmi értelme és semmi haszna. Fél liter ilyen löttytől a 90 fokos motorod nem lesz 75 fokos, mert az fizikailag nem lehetséges, ezen túl a 15 fokkal alacsonyabb motorhőmérséklet az inkább káros, mint hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!