Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek ezen szerszám...

Szerintetek ezen szerszám megfelhet erre a célra?

Figyelt kérdés
apámtól kaptam egy 3000 forintos dugókulcs készletet születésnapomra(hiába mondtam hogy nem kell) és úgy adódott hogy a kocsimon talpas gömbfejet kell cserélni(astra g) sztetek nekifussak vele vagy felejtős? ránézésre az első csavar elnyalja vmelyik fejet...

2017. ápr. 28. 20:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Gömbfejcsere 3.000 forintos dugókulccsal? Nincs értelme.

Maga a dugókulcs lehet, hogy bírja. Ha hatszögű a dugókulcs, annak van esélye rá. A "12 szögűből" (több szöge van annak, mint 12, de így szoktuk hívni) csak a legjobbak (Beta, Gedore, stb.) bírják. Tehát ha egyszerű, hatszögű, akkor a dugókulcs talán bírni fogja, feltéve, hogy elég nagy az anyagvastagsága. De ha tartozik hozzá racsnis fej is, azt el kell felejteni. Kiszereléshez soha nem használunk racsnit: egyszerűen nem bírja az eredetileg is alaposan meghúzott, utána berohadt, kúpra rágyógyult csavar nyomatékát. Oda legalább 3/8"-os fix, "átdugós" fej kell. Ha valahogy sikerült kilazítani, akkor lehet, hogy a racsni bírni fogja. Van annyi csavarlazító a világon.

2017. ápr. 28. 22:24
 2/3 A kérdező kommentje:
a racsniját inkább le sem írtam... m\r most lötyög... 😂
2017. ápr. 29. 07:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezek apró munkára valóak.
2017. ápr. 29. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!