Autóbalesetek. Mit gondoltok róluk?
Nekem talán életem egyik legnagyobb félelme az autóbaleset. Magamat nem féltem, hanem a szeretteimet, illetve azt hogy másoknak akár az életüket is tönkretehetem. Gyerek vagyok még, de főleg ezért sem szeretnék jogsit.
Imádok utazni, de a balesetek elborzasztanak, számomra nincs rosszabb meghalás. Nyilván vannak durvábbak, de nálam ez viszi a prímet. Családokat látni összeroppanni, út melletti kopott kereszteket làtni. Valakit szerettek egykoron, és értelmetlenül éri a halál..
Nagyon remélem nem történik velem sem a környezetemmel hasonló. Ti mit gondoltok úgy általánosságban az autóbalesetekről? Megrendítenek? Netán àtéltél màr te is egy ilyen esetet?
Várom a válaszokat.
Van egy cikk amit ha elolvastok, nem lehet kibírni szerintem sírás nélkül..
Még idegenként is fáj olvasni hogy életek mentek tönkre.
Ez, amiket írsz, bármire igaz lehet.
Kisiklik a vonat, fejedre esik egy tetőcserép, elsüllyed a hajó, lezuhan a repülő...stb. Ha az ember kiteszi a lakásból a lábát és valamilyen nagy sebességre képes közlekedési eszközre száll, benne van a pakliban, hogy halálos balesetet szenved. Ezzel a tudattal együtt kell tudni élni. Ha túl sokat agyalsz ezen, bedilizel.
A halál értelmetlensége pedig... az nem értelmetlen, hogy valaki szétdohányozza a tüdejét? Sokkal többen halnak meg rákban mint autóbalesetben. Szerintem ez valami fóbia, ami ellen biztosan lehet tenni.
Ez ilyen, ugyanolyan esélyed van meghalni autóbalesetben, mint akiket a tv-ben mutatnak naponta. Akik naponta meghalnak az utakon ők is azt gondolják mikor autóba űlnek, hogy én nem félek a balesettől. Az csak másokkal fordúl elő.
(A vezetési tudáson szinte semmi nem múlik.)
Én fel birom fogni ép ésszel, hogy vesélyes a közút, így szinte mindenhova terepjáróval közlekedem, szinte légvonalban.
A többinek, sok szerencsét a közutakon a sok drogos, meg agyatlan kivagyok mivagyok nem akármilyen kocsival.
Annyit még hozzátennék, hogy a halálos balesetek 3/4-ét nem közlik a hírekben.
Tudom, mert temetkezésnél dolgozom. (ügyintézés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!