Ki járt már úgy, hogy az autója elakadt a sárban vagy a hóban?
Például ő...
Egy régi Swiftet vezetek, néhányszor már elakadtam. Az első autóval töltött télen muszáj voltam két nyári és két téli gumival nekivágni az útnak, hazafelé 50-nél megpördült az autó, majd beleszálltam az árokba. Meg sem mozdult az autó, csak kapart a kerék. Pár perc múlva jött egy terepjáró, kihúzta a szemben lévő szintén elakadt autót, majd utána engem is. Második alkalommal annyira jött mögöttem egy autó, kizárt, hogy megálljon, így magam kormányoztam bele az autót az út szélére a mély hóba. Kimenni önerőből nem tudtam, percekig senki nem állt meg segíteni, végül egy hóeltakarító munkagép kezelője segített kitolni az autót a hóból. A téli-nyári gumi párossal egy csomószor akadtem el az udvarunkban. Fél óra alatt hazaértem 20+ kilométerről, majd a garázsba beállni további negyed órát vett igénybe. A lefagyott jeges udvaron nem volt semmi tapadás. A következő télen 4 téli gumival röhögve hajtottam át bármilyen hótorlaszon, még tükörjégen is el tudtam indulni.
Egy homokúton mentem nyáron, az út mellett vizesárok, szerencsére kevés vízzel, de annál több sárral. Víz pedig az út szélén volt, ami megdobott, így belecsúsztam áz árokba. Az autó jobb oldala az árokban, a bal oldala a homokúton. Se előre, se hátra, pedig az utastársam tolta minden felé az autót. Aztán hátra mégis ment két métert, de kevés volt, az árok szélén nem tudott felkapaszkodni, aztán már fel is ült a sárkupacra. Nagy sokára kétes származású munkásokat tudtam csak keríteni a puszta közepén, végül ők szedtek ki. Voltak vagy nyolcan, egy pillanat alatt kikapták az árokból az autó hátulját, majd egy kötél segítségével teljesen kihúztak. Az első téli árkos móka után vettem kötelet, ekkor kellett először, azóta sem. Még ezelőtt kétségbeesésem közepette felhívtam a helyi rendőrséget, hátha ismernek traktorost erre, aki kihúzna. A válasz fejbevágott. Ők nem tudnak ebben segíteni, sokára lesz még sötét, menjek ki egy forgalmas út (több kilométerre voltam bármilyen úttól), szélére és kezdjek integetésbe.
A következő esetben a városba ahol lakom csak kerülőúton lehetett bemenni, lezárták a rendes utat. Még a kerülő homokúton is rövidíteni akartam, végül egy sárrengeteg elé értem. Bátran nekivágtam, beküzdöttem magam a közepéig, majd elfogyott a lendület, az út vége pedig sehol, elakadtam. 15 percnyi küszködéssel, toltatva végre ki tudtam jönni, aztán a hosszabb, de járhatóbb uton végre hazaértem. 27/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!