Simsom s51 megszakítós miért nem ad szikrát?
Csereltunk gyertyat,pipát,megszakítót,lendkereket,kondit, a kondit ki is kotottuk alaplaprol es lada kondit kapott.Ha a pipaba teszek csavarhuzot es rarugok akkor megcsap eleg rendesen de szikra mégsincs.Mi lehet a baj?
Úgy kezdodott a problema hogy a motor eleinte 15-20 rugasra, majd csak tolasra indult.?
Sok mindent cseréltél, de a hibát még nem sikerült megtalálni.
Javaslom ne cserélgesd az alkatrészeket, hanem próbáld meg minden alkatrészt tesztelni.
1. gyújtó tekercs ellenőrzése multiméterrel nem szakadt!
2. Trafó ellenörzése primer körnél 1 -15 ös számmal jelölt pontok között 5. Ohm körüli értéket látsz . A secunder körben a kábel kimenet, és az 1-es csavarpont között pedig 9,500 K.Ohm értéknek kell lenni.
3. megszakító ellenörzése, nyit-e és 0.32 -0.4 mm hézagmérővel ellenőrizve.
4. kondenzátor ellenőrzése, nem repedt, sérült értéke:250 Volt 0,22 microfarád
5. gyertyapipa ellenörzése: ellenállása 5,5 K.Ohm. A gyertyapipában van egy zavarszűrő ellenállás, ami a szikra nagyságát csökkenti. autók robogók pipájában nincs zavarszürő
6 gyertya ellenárzés hézag 0,4mm kb
7. lendkerékmágnes, és a terercsvasmag között is légrés ellenörzése.
Ha jól emlékszem, akkor a gyári hézag 0,15 -0,20 milliméter között van.
Ha minden jó, akkor már csak ellenörizni kell, a szirát,
beállítani az előgyujrást felsö holtpont elött, 1,8mm maximun es rúgásra kell indulni
Remélem tudtam segíteni
Az első válaszolónak, csak annyit írnék. Nehéz indulás lehet szimering hiba, a rossz gyújtás a főtengely lógása miatt és főtengely csapágy miatt előfordulhat. AZ HOGY EGYÁLTALÁN NINCS SZIKRA AZ KIZÁRT. JÓ LENNE NEM FÉLREVEZETNI A KÉRDEZŐT!!!!
Valami apróságot még, a kondenzátort kivezetted a gyújtás alaplapból a jól értem? A kondi testvezetéke stabil legyen, mert akkor sincs szikra, erre előbb nem tértem ki!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!