Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata váltós autóval...

Automata váltós autóval hogyan lehet a legkíméletesebben lejönni egy kacskaringós hegyi útról?

Figyelt kérdés

Manuálisba értem, 2-3-ba motorfékkel, ha kicsit megindul fék... kerűlni kell a sok fékezést mert elszállhat a fék.

De automatába nincs motorfék. Lehet egy dimbes-dombos út egyszeri használata is kikészíti a fékbetéteket.

Volt, hogy utánfutóval együtt mentünk le ismerősömmel az útról és olyan büdös volt a manuális váltós autónak a féke, hogy alig bírtam megmaradni, a féken szinte kenyeret is lehetett volna sütni olyan meleg volt.

2017. ápr. 14. 14:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Visszarakod D2-be, ott van motorfék
2017. ápr. 14. 15:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Legkíméletesebben úgy, ha visszarakod D2-be ahogy az előttem szóló írta, és lassan mész le (nem engeded megszaladni, hamar megfogod a fékkel).

Amíg csak "kenyeret lehet sütni" a féken addig nincs baj, normális, hogy meleg.

Amire figyelni kell, hogy amikor elkezd puhulni a fékpedál, és pumpálni kell, akkor sürgősen meg kell állni, és megvárni, amíg kihűl (a fékfolyadék, mert az csinálja ezt).

2017. ápr. 14. 15:33
 3/8 anonim ***** válasza:
99%-án az automatáknak van olyan lehetőség, hogy 2 vagy 3-mastól ne váltson feljebb. De nekem az Audin az is elég volt, hogyha betoltam S-be D-ből, ami a sportmódot jelenti, pontosabban minden fokozatot tovább enged forogni. Így lejtőn is magasabb fordulaton járatta a motort, és megfelelő volt a motorfék, nem kellett belenyúljak szinte soha.
2017. ápr. 14. 16:00
 4/8 A kérdező kommentje:
És menet közben is lehet váltani D2-be az automatát? Volt itt egy tag akinek úgy ment szét az automata váltója, hogy picit gurult az autó és előbb tette be R-be mint kellett volna, 400 ezres kárt okozva. Ha ismerősöm automatáját nekem kell majd vezetnem amikor megy esküvőre és piál és ezért nem tudna hazavezetni mivel én antialkoholista vagyok tuti engem kér meg, hogy vezessek. Automatát soha nem akartam vezetni félek tőlük. Remélem nem kell, csak az ördögöt festem a falra. Főleg ha tönkrevágom még ki is fizethetem...
2017. ápr. 14. 17:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem huszonöt éve csak automatáim voltak/vannak...

Akkor kell csak babrálni a váltóval a hegytetőn, ha öten ültök benne, és rakott az utánfutó is. Akkor javasolt a 2-es. Amúgy soha nem kell hozzányúlni, mert nincs olyan hosszú leejtő, amin ne gurulna le D ben.

Például a jobb automata kocsikban már elektronikus reteszelés van, nem tudod R be tenni, csak ha áll az autó, és taposod a féket. Azontúl menet közben sem lehet visszaváltani, ha gyorsabban mész, mint amit a fokozat megenged..

a titok az, hogy induláskor D be teszed, oszt jónapot.

A mostani automata japó kocsim is elektronikusan védett,nem lehet össze-vissza kapcsolgatni...illetve nem reagál semmire ha valami nem úgy van, mint a gyári beállítás.

Úgyhogy ne parázz, induláskor D, aztán elég a lábfék..

2017. ápr. 14. 17:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Hol laktok, hogy ennyire parázol? Nem hiszem, hogy sok olyan hosszú lejtő van az országban, ahol egy féket el lehet égetni.
2017. ápr. 14. 17:55
 7/8 A kérdező kommentje:
Mecsekbe lenne a túra és Balaton környékén élek. Mármint balatoni tó, nem a falu.
2017. ápr. 14. 18:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Menet közben is be lehet D2-be rakni az előválasztót, de (a biztonság kedvéért) csak akkor, ha max. 2-esben van (D-ben) a váltó (hallásra/fordulatszámmérő alapján).
2017. máj. 19. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!