Hogyan mondjam el anyukámnak a legkíméletesebben?
Édesanyámnak csak én vagyok és a 7 évvel idősebb bátyám, bár édesapámmal együtt élnek, apu nem az az érzelgős, típus, így annyira nem érzi jól magát vele, nincs program csak a munka, az otthoni teendők és apunál a tv nézés.Párom és én már 2006-tól vagyunk egy pár, egy hosszabb 2 éves szünetet beleszámítva.
Párom már 4éve Németországban dolgozik, szüleim telkén felépítettünk egy 40nm telket, sosem voltam a külföldre távozás híve, de párom nagyon szeretné ha kimennék végre hozzá. Mondta nekem hogy ha a felesége leszek oda kell menjek ahol ő van, bár nem szívesen hagynám itt anyukámat, mert egyrészt nagyon jó a kapcsolatunk, másrészt a bátyám már kiköltözött, 2 éve már a felesége és gyermekük is kinn lakik. Sőt most várják a második babát, és anyukámat nagyon megviseli hogy tesóm már nem keresi annyit, nagyon ritkán évi 2 alkalommal látja őket, és tudom hogy megviselné ha én is kimennék.
Remélem nem írtam túl össze vissza és megértitek a problémám.
Köszönöm a segítséget.
Egyetértek a 2. Válasszal
Mi az higy a leendő férjed modja meg hogy mit kell csinálnod????
Igazatok van, jobb, ha marad az anyjával otthon, rángassa ő inkább dróton, sokkal jobb lesz neki vele. Elég logikus, hogy a párja úgy gondolja, hogy az a normális, ha ő kiköltözik hozzá, ahol valószínűleg jó állása, jó fizetése van és jól tudnak élni, ahelyett, hogy ő jönne haza, hogy egy 40 m2-es viskóban éljenek az anyós telkén, nehogy szegény mamika magában maradjon.
Anyád életéért te nem vagy felelős. A saját szerencsétlensége miatt, hogy képtelen kapcsolatot kialakítani valamivel, vagy valami elfoglaltságot találni magának, nem kellene, hogy tönkrecsessze a te életedet is. A legrosszabb az ilyen szülő, akinek az élete egyetlen értelme a gyerek és aztán magához akarja láncolni mindenféle érzelni zsarolással, hogy ne kelljen azzal szembe néznie, hogy képtelen volt bármit kezdeni magával.
" Mondta nekem hogy ha a felesége leszek oda kell menjek ahol ő van"
Ez igen! Gondolkozz el, hogy akarsz-e a felesége lenni egy parancsolgató alaknak.
Akik azon akadtak ki, hogy a párja kijelentette, hogy oda kell mennie, ahol ő van, azokat kérdezem, hogy ezzel mi a baj? Valószínűleg nem kényszerítésről, lelki terrorról van szó, és talán nem is így fejezte ki magát, csak a Kérdező talán leegyszerűsítette a helyzetet.
Egyrészt nem a kérdésre válaszoltatok, másrészt pedig férjnek és feleségnek egy helyen, együtt kell élnie. Ez a normális dolog. Én is arra hajlok, hogy Németországban valószínűleg ezerszer jobb élete lehetne, mint itthon. Ráadásul.
A kérdésből pedig az jön le, hogy a Kérdező már eldöntötte, hogy menni fog. Már csak abban kért segítséget, hogy HOGYAN mondja el ezt anyukájának anélkül, hogy túlságosan nagy fájdalmat okozna neki. Leírom újra, amit az első válaszban: ha anyukád neked akar jót, és képes felnőtt módjára viselkedni, akkor el fog téged engedni, és nem veri magát miatta a földhöz meg terrorizál téged lelkileg azzal, hogy ő milyen egyedül lesz úgy stb. Még az is lehet, hoy direkt csepegteti a mérget a füledbe, mivel tudja, mennyire valószínű a kiköltözésed Németországba. Létezik ilyen, nekem is van ilyen rokonom. De normális szülő nem csinál ilyet.
az lenne a legjobb,hogyha azonosak lennének a célok. mármint hogy mindketten külföldre vágynátok,vagy mindketten maradnátok inkább itthon.
ha az egyikőtök mást akar, ott már baj van. szerintem oka van annak, hogy már 4 éve kint dolgozik és te még mindig nem költöztél ki hozzá. nem akarsz kimenni, ennyi. nem baj ez, de szerintem így kár jövőt meg házasságot tervezgetni.
tudok olyat,ahol a pasi kiment külföldre dolgozni. a párja 2 hónap múlva követte(magától, nem megparancsolták neki).
de olyat is tudok, ahol a nő nem akarta a külföldet, ezért a pasi végül Magyarországra visszajött dolgozni. na, ezek az emberek szeretik egymást, pár hónapot bírtak ki külön.
ti már kvázi 4 éve külön vagytok, mégsem lép egyikőtök sem, hogy végre éljetek már együtt. ennek nincs így jövője! már az is gyanús,hogy 2 évre szakítottatok.
ilyen múlttal én nem házasodnék, hanem inkább keresnék egy helyi férfit. ő meg keressen egy német lányt. ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!