Rossz az olajszivattyúm?
Elromlott a régi olcsó/kínai olajnyomásmérőm (folyamatosan 8 bart mutatott) ezért vettem egy Depo Racing nyomásmérőt, ami viszont teljesen más értékeket mutat. Alapjáraton egyáltalán nincs olajnyomás és csak 1500-tól kezd el megmozdulni a mutató, onnan viszont nagyon gyorsan. 2000-nél már megvan az 1 bar. Majd 2800-nál a 3 bar. Ettől feljebb meg nem is nagyon megy, nagyobb fordulaton sem.
Persze ezek mind teljesen meleg motornál. De hidegen se nagyon megy 3 bar fölé.
A kínai viszont soha nem ment 1-1,5 bar alá alapjáraton, nagy fordulaton meg 4,5-5 bart mutatott. Szerintem ez még egy régebbi felépítésű deprez műszer lehetett, míg a depo, az valami léptetőmotoros lehet. Látszik, hogy sokkal gyorsabban reagál, és alapból jobban ugrál össze-vissza.
Az autó egy Peugeot 106 1.6 8v 97.
Hát egyik sem hitelesített darab éppen - ezt csak a műszert megmérve lehetne megmondani. Mármint összehasonlítani pl. hitelesített (vagy legalább biztos hogy pontos) mérőeszközzel.
Olajgomba, visszajelző a műszerfalon? A motor hangja?
Azért ha semmi nyomás nem lenne alapjáraton, az azért kiderülne... :)
Igen, nekem is ez jutott eszembe, hogy elviszem valakihez akinek van egy normális műszere.
A motor hangja teljesen normális és mivel az előző kínai műszerrel jónak tűntek az értékek, ezért így használtam az autót kb 20000 km-en keresztül.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!