Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rossz az olajszivattyúm?

Rossz az olajszivattyúm?

Figyelt kérdés

Elromlott a régi olcsó/kínai olajnyomásmérőm (folyamatosan 8 bart mutatott) ezért vettem egy Depo Racing nyomásmérőt, ami viszont teljesen más értékeket mutat. Alapjáraton egyáltalán nincs olajnyomás és csak 1500-tól kezd el megmozdulni a mutató, onnan viszont nagyon gyorsan. 2000-nél már megvan az 1 bar. Majd 2800-nál a 3 bar. Ettől feljebb meg nem is nagyon megy, nagyobb fordulaton sem.

Persze ezek mind teljesen meleg motornál. De hidegen se nagyon megy 3 bar fölé.

A kínai viszont soha nem ment 1-1,5 bar alá alapjáraton, nagy fordulaton meg 4,5-5 bart mutatott. Szerintem ez még egy régebbi felépítésű deprez műszer lehetett, míg a depo, az valami léptetőmotoros lehet. Látszik, hogy sokkal gyorsabban reagál, és alapból jobban ugrál össze-vissza.

Az autó egy Peugeot 106 1.6 8v 97.

2017. ápr. 13. 16:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát egyik sem hitelesített darab éppen - ezt csak a műszert megmérve lehetne megmondani. Mármint összehasonlítani pl. hitelesített (vagy legalább biztos hogy pontos) mérőeszközzel.

Olajgomba, visszajelző a műszerfalon? A motor hangja?

Azért ha semmi nyomás nem lenne alapjáraton, az azért kiderülne... :)

2017. ápr. 13. 19:31
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is ez jutott eszembe, hogy elviszem valakihez akinek van egy normális műszere.

A motor hangja teljesen normális és mivel az előző kínai műszerrel jónak tűntek az értékek, ezért így használtam az autót kb 20000 km-en keresztül.

Köszi!

2017. ápr. 14. 16:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Alapjáraton fél-1 bárnak kell lennie, fordulaton maximum 2.5-3.5 bár. Hidegindításkor pedig akár 6 bár is lehet. Ha a műszerfal olajnyomás jelzője nem villan be meleg motornál alapjáraton akkor nincs gond.
2017. szept. 22. 21:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, azóta rájöttem, hogy testelési probléma volt.
2017. szept. 23. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!