Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen papírokat kell elintézn...

Milyen papírokat kell elintézni motorvásárlásnál?

Figyelt kérdés
Első motoromat vásárlom, magánszemélytől, mire kell odafigyelnem? Milyen papírjai legyenek a motornak? 500 ccm3.

2017. ápr. 11. 11:46
 1/5 crudy ***** válasza:
Bar nem vagyok motoros, remelem nem irok hulyeseget de szerintem ugyan az mint egy autonak. Forgalmi, torzskonyv es persze egy adasveteli es akkor mar elhozhatod. Ezen kivul nem kotelezo de jo ha megvan az eredeti gyari papirja.
2017. ápr. 11. 12:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Amitt neked kapni kell az előző tulajtól:

-Adásvételi, (nyomtatvány bolti)

-Forgalmi engedély

-Törzskönyv.

Igazából amint megírtátok az adásvételit, csak úgy mehetnél haza, hogy előtte kötsz biztosítást.

(Sajnos a rendőr nem fogadja el a most vettem, vasárnap délután van kifogásokat)

Na mindegy, akkor:

1.Adásvételivel a kezedeben bemész egy biztosítóhoz vagy neten kötsz biztosítást.

2. Bejelentkezel vagy elviszed egy eredetvizsgára.

3. Az eredetvizsgán kapott papirral, elmész az okmányirodába átíratni a te nevedre.

2017. ápr. 11. 13:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Kb ez mennyibe fáj?
2017. ápr. 11. 20:26
 4/5 crudy ***** válasza:
A motor vetelara, az eredetvizsga hatosagi ar igy rakereshetsz a neten. Az atiratasra szintugy van kalkulator. Uj torzskonyv, forgalmi szerintem ugyan ugy mint autoknal 6-6 ezer.
2017. ápr. 11. 21:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem 30-35eft környéke.

Azaz:

-biztosítás 1-5eft negyedév

-15500ft eredetvizsga

-6eft törzskönyv

-6eft forgalmi

-7500 átírási illeték

2017. ápr. 11. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!