Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Becsaptak autó vásárláskor,...

Becsaptak autó vásárláskor, mitévő lehetek?

Figyelt kérdés

Üdv!

2-3 hete megvásároltam az első autómat (renault clio II.) Az autóra az interneten találtam rá, ott úgy volt meghirdetve hogy minden jó rajta, most volt szervizben ezt-azt kicseréltek rajta etc. Mondván hogy nehogy elvigyék gyorsan fel is hívtam és még aznap megbeszéltem egy találkozót az eladóval. Hívtam magammal két ismerőst mondván ők biztos jobban értenek a kocsikhoz mint én, aki semmit nem tud az autókról. Elmentünk a megbeszélt helyszínre ( egy buszmegálló ) Ahol szembesültünk vele hogy egy kereskedő az eladó. Mentünk egy kört az autóval majd megírtuk az adásvételit. Mivel semmit nem értek a kocsik műszaki állapotához ezért csak annyi tűnt fel hogy hangos, de azt mondták a többiek hogy mivel régi autó ez normális. Az adásvételinél az eladó mint jogi személy volt megjelölve, ott is a cége neve. Számlát nem kaptam (tudtommal ilyenkor a cég köteles adni). Pár napra rá el is intéztem mindent eredet vizsga, átírás, biztosítás stb. Időpontot a szerelőhöz sajnos csak 2 hétre rá kaptam. A szerelőnél szembesültem vele hogy az autó alváza szét van rohadva, és nem lehet megemelni sem. Konkrétan szét van glettelve az alváz és az lett lefestve. A kipufogó le volt szakadva, és még hengerfejes is, a 4 fékből csak a bal első blokkol. Ergo szinte totálkár. Mi tévő lehetnék az ügyben? Konkrétan vettem 350.-ért egy olyan autót ami szinte már menthetetlen, és igazából közlekedni sem nagyon szabadna vele ( legalább is az szerelő elmondása szerint ) Megpróbáltam felvenni a kapcsolatot a kereskedővel, hogy megbeszéljük ezt az egészet, azt mondta vissza hív, na most azóta kivan kapcsolva a telefonja. A szerelő azt mondta hogy rakjam fel az internetre és hátha szerencsém lesz és találok még egy olyan balekot mint én. Na most ez a megoldás az amit semmi féle képpen nem szeretnék megcsinálni. Egy olyan megoldást hallottam még hogy el kell menni a Magyar Autóklubba ahol felmérik az autó állapotát és azzal a rendőrséghez fordulni. Szerintetek van értelme? Van aki járt már hasonlóképpen? Vagy vigyem el egy másik szerelőhöz is, hátha az mást mond, és elvállalja a javítást? Azon is gondolkodtam hogy felrakom a netre én is, de a hibáival együtt hirdetem meg, csak kérdés hogy úgy mennyit kaphatnék az autóért. Ti mit csinálnátok a helyemben?

2017. ápr. 9. 16:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"igen, es hogy fogja bebizonyitani, hogy nem o gletteltette be? Mert az elado azt fogja mondani, nala minden rendben volt, gondolod el fogja ismerni? Ha eladas elott lett lefujva, akkor ki fogja megmondani, hogy ki nyult hozza, az elado, vagy a vevo?"

Talán elég érdekes módon ment volna át a vizsgán, h ő gitteli telibe.

Aztán volt két tanu is, h nem tévedek.

2017. ápr. 9. 20:19
 12/14 anonim ***** válasza:
2017. ápr. 9. 21:42
 13/14 egySanyi ***** válasza:
Azért az nem semmi, hogy 3-an megnéztétek és mégis elhoztatok egy roncsot. A két kedves hozzáértőnek remélt ismerős látott vagy vett már használt autót? Legalább valamelyik ismerősöd is kipróbálta vételnél vagy csak te laikusként?
2017. ápr. 10. 11:00
 14/14 anonim ***** válasza:

tanulópénznek tényleg jó, mást nem igazán tehetsz, max próbálkozhatsz, hátha bejön. ha tényleg szarrá van rohadva, akkor ezt a műszaki vizsgát megkapargatnám, bár kitudja, azok se fogják ezt bevállalni, hogy így átengedték, plusz a többi dolgot le is tagadnák. a fékeket te is lecserélheted, a kipufogó nálad is leszakadhatott szóval azt nem tudod bizonyítani, hogy így ment át.

én ebben az árkategóriában eleve elkerülném a kereskedőket, hiszen nekik ezen még nyerniük is kellene minél többet...ez meg maximum úgy megy, ha maximum átírási költségekért elhozták egy olyan embertől, aki már amúgy a bontóba vitte volna...

én is megszívtam, mondjuk nem ennyire, meg nem is ez az árkategória volt, a szituáció hasonló. nekem első autó, elvittem fatert, hátha ő többet lát...maga a hirdetés magánszemélyként volt feltéve, friss műszakival, forgalomba helyezve...majd ott helyszínen kiderült, hogy nincs is forgalomba, viszont plusz 80ezerért minden papírmunkát elintéz...voltak esztétikai hibák, én személy szerint nem is feltétlenül ezt vettem volna, 150ezerért többért lett volna egy másik, de az ország másik végén, fater meg nem volt hajlandó megnézni mást...úgyhogy kis tanakodás után le is raktuk a foglalót...végülis 2 hétig tartott a forgalomba helyezés, ha igaz volt, mert elsőre át se ment a műszakin, lambda szondát kellett cserélni, hogy ez megtörtént-e vagy csak egy kis etetés, azt nem tudom(nagyon jó arcnak tüntette fel magát, hogy milyen szerencsém van, hogy kiderült, így ezt természetesen saját költségén vállalja)...tulajdonképpen nálam olyan hibák nem voltak, amik bukást okoztak volna...ettől függetlenül az összes szériahiba megtalálható volt rajta, ami ennél a típusnál megvan...meg persze a szokásos dolgok, amiket szoktak állítani, hogy olaj, szűrők, vezérlés nemrég cserélve...ismerjük már ezt.

az biztos, hogy az ár egyharmadát elkönyvelhette profitként, ha nem többet...

2017. ápr. 11. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!