Seat Toledo 1.6 benzin. Ég a motorkontrol lámpa. Seat szervíz: 2. lambdaszonda. Cseréltem, visszaírta. Katalizátor nem lehet, Fojtószelep patyolat tiszta, autó remekül megy és fogyaszt. Mi lehet a hiba?
ÉS éreztél egyáltalán valami javulást a chip tuningtól?
vagy csak placebó :D és azt hiszed, hogy gyorsabban mész miközben ugyan olyan gyorsan mész.
Amúgy is nagy hülyeség volt ez a chip tuning...
102 lóerő mire nem elég?
Jó én diesel párti vagyok ott meg nem a lóerőt kell nézni hanem a nyomatékot.
Mert annak volt vagy 250NM nyomatéka amit alacsony fordulaton lead, ennek meg van vagy 150 talán amit jóval magasabb fordulaton ad le... ráadásul az turbós volt.
A turbo-diesel brutálisan megy, persze mellette brutálisan gyilkolja a motort is...
Miért adtad el akkor el a dieselt? Tudhattad volna, hogy a benzin lomha lesz hozzá képest.
Milyen kocsi volt?
Opel astra IV 1.7cdti? annak gyárilag 280NM a nyomatéka...
a Toledo-nak meg 145 ahogy nézem :D
Házvásárlás: 2.3 Millió volt a két autó közötti különbség...
Szóval elvileg elképzelhető, hogy ennyi idő után kezd el nem tetszeni az autónak a tuning?
Annak is hasonló a teljesítménye szóval ne csodálkozz hogy ennyire lassúnak érzed... majdnem fele annyi nyomatéka van a Toledo-nak.
Toledo nem volt túl olcsó? :)
Nem akarlak megijeszteni de a Seat Leon 1.6 duplaszelepsoros benzin motorok gyári hibásak.
Itt a faluban is vett egy srác magának egyet szintén a 2005-ös évjárat, gyönyörűen nézett ki, és egyszer csak szétszállt benne a motor, pontosan már nem tudom mi miatt a lényeg, hogy elég szép pénzt költött rá. Megcsináltatta.
Újra elkezdte használni és ugyan az történt :D szintén szétment a motorja...
Aztán érdeklődött pár szervízben és nem is egy helyen mondták neki, hogy valami silányabb minőségű anyag miatt sokszor előfordul ez a hiba de csak a dupla szelepsorosnál, a simánál nem :)
Fogalmam sincs, hogy ugyan ez a motor van-e a Toledo-ban..
Ha mész szervizbe akkor kérdezz rá, hogy milyen gyakran és milyen hibákkal viszik a kocsidat leggyakrabban a szervizbe.
Több szervizet is érdemes megkérdezni...
Az jó, azzal csak nem lesz gond...
Bár én a helyedben a tuningot visszaállíttatnám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!