Seat Toledo 1.6 benzin. Ég a motorkontrol lámpa. Seat szervíz: 2. lambdaszonda. Cseréltem, visszaírta. Katalizátor nem lehet, Fojtószelep patyolat tiszta, autó remekül megy és fogyaszt. Mi lehet a hiba?
Mi a franc értelme van 102-ről 110LE-re tuningolni egy autót????? LOL :DDDD
Motorkontroll lámpa egyből ég ha eltérést észlel a gyári dolgok helyett.
Lehet a tuning nem tetszik neki de lehet van valami hiba, majd megtudod :)
Max ráfaragtál a tuningra de sebaj azért a +8 lóerőért megérte!!!!!
Irigyellek.... milyen vezetési élményben lehet részed bakker +8 lóerő :D
Az egy turbo diesel ez meg egy benzin... naná, hogy van különbség
de tényleg nem értem mit vártál +8 lóerőtől
mellesleg a 125 lóerő sem sok, annyi a különbség, hogy alacsony fordulatszámon tudsz már vele gyorsan menni; hátránya, hogy széthullik a motor idő előtt
bár az ilyen kis köbcentis kávédarálómotorok amúgy sem hosszú életűek ekkora teljesítmény mellett
jó példa erre a régi suzuki swiftek :)
1.3-as motor, van vagy 55 lóerő de nagyon tartósak mert nincs túlerőltetve...
Én mindig is a nagy köbcentis motorok híve voltam alacsony teljesítménnyel = megbízhatóság és örök élet
A Te kocsidban már alapból egy túlerőltetett motor van amire még rátettél egy kicsit.
Lehet valamit már észlel az elektronika, valami kis hibát amit Te még nem érzel meg az autó müködése közben...
De az is lehet, hogy szimplán behalt az érzékelő :D
Majd idővel megtudod :)
Vagy vidd el másik szervízbe.
Itt a fórumon kétlem, hogy bárki tudna mondani bármi használhatót...
#3-as: ja, teljesen értelmetlenül lett belepiszkálva a motor működésébe...
+8 lóerő :D elképesztő
Ezek a kocsik már nem ladák, hogy egyszerű mechanikus rendszerrel működnek.
Itt már óramű pontossággal kell működnie a motornak... nem érdemes belepiszkálni a dolgokba.
Megnéztem az oldalukat..
Vicc, hogy milyen árakat elkérnek ezekért a hatalmas felfoghatatlan teljesítménynövekedésekért :D
Nem tudom mennyire vágod a lambda-szonda működését...
Elképzelhető, hogy pont a "tuning" miatt jelez lambda-szonda hibát miközben a lambda-szonda teljesen tökéletesen működik, csak ugye érzékeli, hogy nem a megfelelő oxigénszintet kapja amit gyárilag kellene.
De akkor meg jelet küldene az ECU-nak ami változtatna az üzemanyag keverésén...
De ezt meg lehet letiltotta a chip tuning.
Fogalmam sincs, hogy működnek ezek a chip tuning dolgok...
alapból utálom a modern agyonelektrónikázott autókat :)
Nekem teljesen mechanikus van...
Amint beindítod az autót egyből check engine felirat felvillan vagy kell egy kis idő?
Arra azért kiváncsi lennék, hogy ha visszakapná az autó a gyári beállításait akkor eltűnne-e a felirat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!