Suzuki Swift 1. 0 1999 találós kérdés mi lehet a probléma? :D
Alapjában véve az autó baja hogy indulásnál kicsit szerény majdhogynem fuldoklós és ez így megy minden sebességben csak egy bizonyos gázpedál állásnál képes "gyorsulni" ami egyenes úton 4.be 60km/h olyan mintha valami visszafogná a motort:D illetve ha pumpálom a gázt akkor elég jól gyorsul :D
Nagyon büdös néha a kipufogógáz olyan benzines :D
fogyasztása drasztikusan 7.9l/100
1. gyújtókábelek, rotor, elosztófedél tömítés, elosztófedél, gyertyák cserélve szikra van.
2. üzemanyagszűrőt rendszeresen minden második olajcserénél cserélem légszűrővel együtt(30e km)
3. injektorház cserélve potméterrel és alapjárati motorral együtt.
4.injektor 1.5 éve lett cserélve új bosch.
lambda szondát lehúzva sincs változás mondjuk ugye az csak a megfelelő hőmérsékleten kapcsol be akkor ki is villan a check engine lámpa.
Map szenzorból (töltőnyomás érzékelő az ablaktörlő motor mellett) vettem egy bontottat azzal is ilyen illetve egy jó szuziból is át lett rakva és úgy is ilyen.
Viszont ha ki van húzva a map szenzor és picit állítok a potméteren hogy ne álljon le akkor meg majdnem olyan mint régen, sokkal jobban húz és ki is viszi a 100-at.
érdekesség még az hogy a másik suzuki nem áll le ha ki van húzva a map szenzor.
üzemanyag szivattyúra én nem gondolok mert ha gyenge lenne nem lenne képes adagolni ennyi benzint amit ez megeszik.
lambdaszondát kéne bemérni
attól hogy lehúzod a kábelét nem tudod jó vagy nem ha nem jó
Érted ugye?:)
Ha nem ad jelet akkor az ecu nem veszi figyelembe és vész módban megy.
Más...
A régi swift ben az utángyártott injektorok sokszor 1 évet sem bírnak ki, lehet megint az a szar.
vagy még Esetleg a benzinpumpát kéne megnézni, lehet nem nyomja rendesen a benzint
Megint más...
Lehet ez motor mechanikai gond is
például kopás
Érdemes lenne szervízben egy motordiagnosztikát csínáltatni kb 10 ezer forint ott sokmindent ki lehet szűrni, és tuti meg lenne mi szar.
1. Értem értem :)
Motor kopásra is gondoltam de akkor mindig ugyanúgy szar lenne most meg száguld :D
2. Azon túlvagyunk levettük az egész kipufogórendszert semmivel nem lett jobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!