Kétütemű motoroknál miért nem célszerű motorféket alkalmazni?
Figyelt kérdés
Egy újságban olvastam,kíváncsi vagyok,hogy tényleg így van-e.2010. máj. 12. 17:05
1/12 anonim válasza:
Tényleg így van. Nekem sikerült elégetnem egy hengert így... Nem kap annyi olajzást a henger így, mint kéne neki, ezért ugye megragadhat, "eléghet"... Én okosan lejöttem motorfékkel a Tokaji hegyről NSR-el... :/
2/12 anonim válasza:
Logikus ,hogy miért nem.
A kétütemű a benzinbe kevert olajtól kapja a kenést.Gázadásnál megy bele a benzin megy vele az olaj is. Viszont motorféknél majdhogynem nulla a bejutó benzin és emiatt nulla a kenőolaj is,fordulat meg akár 3ezer is lehet dombon lefele így a motor kenés meg csak minimális.
3/12 anonim válasza:
kétüteműnél? 3ezer? nekem 2,5ezer az alapjárat..
4/12 anonim válasza:
Pontosan, nincs olajzás mert nem húzod a gázt
5/12 anonim válasza:
kétüteműnél 3 ezer az szinte alapjárat esetleg inkább 13ezer
6/12 anonim válasza:
Ténylegesen hosszú lejtőnél érdemes időnként egy kisebb gázfröccsöt adni a besülés elkerülése érdekében.
7/12 anonim válasza:
Szerintem úgy értette, hogy a sebességből kifolyólag forog 3000-et, és akkor sincs olajzás. Lejtőn szépen kiveszed sebességből, vagy húzol kuplungot.
8/12 anonim válasza:
Azért, mert feltekeredik a főtengelyre a kompresszió!
9/12 anonim válasza:
Nem véletlen hogy a trabiban a 2es és 4es fokozatok szabadonfutón kapocsoltak....
10/12 anonim válasza:
Csak azt felejtitek el , hogy simson és mz-n kívűl a kétütemű motorok külön olajozással vannak felszerelve, tehát nem a karburátorba megy az olaj, hanem külön pumpa nyomja a forgattyús házba. Tehát motorfékkel mész le a lejtőn, nagyobb fordulatszám, pumpa gyorsabban forog hiszen fötengelyről van hajtva, de az kétségtelen, hogy benzin kevesebb jut be, de kenés megmarad. De rendes motorféke úgyis inkább többhengeres 4üteműeknek van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!