Jogsi nélkül 20 e évesen lehet még valakiből sofőr?
Nincs jogosítványom, Anyám nem engedte középsuliban, mert először legyen német nyelvvizsgám, amim sosem lett, majd most egyetemen meg 'minek, úgy sincs kocsink'. Azonban amióta az eszemet tudom, imádom az autókat! Most mint mondtam, egyetemre járok, azonban korántsem jön be ez a napi 8-10 oldal füzetbe irkálás s megtanulni mind dolog, így elkezdtem alternatívákat keresgélni, mikor eszembe jutott, hogy 'hé, én szeretem az autókat' s így eljutottam oda, hogy vajon milyen lehet sofőrként dolgozni. Mennyire nehéz friss jogsival kezdőként elkezdeni? Milyen típusú jogsi ajánlott, ha valamivel normálisabb fizetést szeretne az ember? Mennyire megterhelő? Meg még sok más kérdés, amik hirtelen eszembe sem jutnak. Illetve de, az, hogy nektek, akik sofőrök, mit tudtok róla mondani? Megéri? Ti miért vagytok sofőrök?
Még ha el is határozom magam, nem lesz könnyű dolog, mert Anyám nagyon akaratos és makacs. Biztos nem hagyná szó nélkül, ha ott hagynám vagy ott akarnám hagyni az egyetemet. És erről eszembe jutott mégegy kérdés. Kell a jogsin kívül bármiféle végzettség ahhoz, hogy valaki sofőr legyen? Kicsit keszekuszára sikerült ez a leírás, úgyhogy ezért bocsánatot szeretnék kérni illetve köszönöm a segítséget, válaszokat előre is!
Előszőr mindenképpen a B kategóriát (személyautó) kell megcsinálnod, mert ez kell a többi jogsihoz.
Egyébként meg felnőtt ember vagy. Anyádnak nincs köze ahhoz hogy megcsinálod e a jogsit vagy sem.
Ha jól értem: még életedben nem dolgoztál, a tanulást sem szereted, illetve azt gondolod, a sofőr csak beül a volán mögé és vezet. Szerinted az autóra/autóról a cuccot ki pakolja fel meg le? Főleg a kisebb teherautóknál. A sofőrködés nem csak annyi higy tekergetem a kormányt. Gőzöd nincs a való életről! Örülh hogy egyetemre járhatsz és tanulhatsz!
Ülj le fiam, egyelőre az életből megbuktál.
Lehetsz sofőr, ha lesz jogsid, Egyszerű a képlet. A szülőkhöz meg ne ragaszkodj ennyire. Ez a Te életed, és nem az övé. Ha ezt szeretnéd csinálni, csináld ezt.
Sofőr és sofőr között is van különbség. Nem mindegy, hogy autó vagy kamion. De nyilván a kezdetekben megterhelő lesz az egész napos vezetés és figyelés, de majd idővel hozzá fogsz szokni.
Hivatásos sofőrnek a jogsin kívül kell PÁV és KKSZ vizsga.
"Ti miért vagytok sofőrök? "
Van aki ezt szereti csinálni, de van akinek csak ez jutott.
Helyedben inkább az egyetemet erőltetném, sofőr utána is lehetsz. Közbe tedd le a B kategóriát, vegyél egy kocsit, és gyakorolj.
Az, hogy az autókat szereted, még nem azt jelenti, hogy a vezetést is szeretni fogod.
Persze lehet, de màs csak úgy vezetni és más felelni a mögötted lévő emberekért/ àrúért.
Amúgy a mai világban a jogosítvány alap dolog.
Mit csináljon az az ember, akinek nincs jogosítványa, viszont van egy makacs a mamája?
Hogyan változtasson az a 20 éves, aki nem akar az egyetemen tanulni, inkább sofőr állásról álmodozik?
Tényleg nem futja értelmesebb kérdésekre? :(
Diákmunka vagy szerzel egy szakmát és dolgozol benne mert sok pénzt kell összeszedned ehhez plusz amíg nincs meg a jogsi, rutin és egyebek addig valamiből élni kell.
B-s jogsi kell mindenhez, ez az alapja. Ez most min 160 de inkább 200ezer körül van és legrövidebb időben is 4-6hónap hely és emberfüggően. Ezzel még csak a sima B van meg. Kell egy autó és azt fenntartani (kezdő biztosítás bitong drága, de ki kell fizetni) és sok-sok gyakorlás, rutin. Az első két évben így is kezdőnek számít mindenki.
Jól fizető, nem gány munkákhoz tapasztalat és nemzetközi jogsi kell, ami megint csak sok-sok pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!