Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW E46 vételhez kérnék...

BMW E46 vételhez kérnék tanácsokat, tippeket?

Figyelt kérdés

Melyik típust ajánljátok? Benzin/dízel? Milyen árkategóriában érdemes nézegetni? Kintről behozni/itt venni? Mire érdemes vétel előtt odafigyelni? Mennyire drága a fenntartása? A 6 sebességes megéri a felárat (30% autópálya 70% város)?

A 320d nagyon szimpatikus. Vennék mellé később még egyet ár alatt, csak alkatrésznek. Van autószerelő rokon, aki ingyen szervízelné, régen hozott is be autókat Németországból.

2017. márc. 26. 11:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha van autószerelő rokon aki ingyen csinálja akkor nagyon jó a helyzet, sűrűn fogod látogatni ha E46-ot veszel. Inkább egy benzinest nézz szerintem, a diesel csak + hibalehetőség. Itthon mindegyik kocsi 180-220e-re van visszatekerve, inkább kint nézz, csak a regadónak nézz utána. Egy 320i talán jó választás lehet. 2500 euróért már elég jókat adnak kint. A 318i-z felejsd el az egy szar, gyakori a HF probléma. Ha ingyen szerelik nem drága a fenntartása, az alaktrészeket kell csak megvenned, ne rohadjon, motorikusan egybe legyen, a Gödllői cigány kereskedőket kerüld el. kb. ennyi
2017. márc. 26. 14:06
 2/5 crudy ***** válasza:
Csatlakozok, mindenképp benzinest vegyél, én borzasztóan megszívtam a 20d-m el. A hathengeresek nagyon megbízhatók. Ha kintről hozol akkor drága lesz a honosítása, ez 200 felett van. Magyarországon rengeteg parasztnak van e46-ja ezért is fordulnak meg az új tulajok sokat a szervizbe. Nem nagy divat itt karban tartani és már le vannak pusztulva. Kint is megesik, hogy tekergetik az órát de biztos, hogy jobb esélyekkel indulsz. Bmw-vel kapcsolatban a pénzel egy szabály van, ne sajnáld rá. Vedd meg reálisan drágán de ne az olcsót keresd és ne akard azt hinni h átvágtad a rendszert mert pár százezerből vettél egy béjemvét. Roncsot fogsz venni. 316 fl 1.8-as motorok nem rosszak, gyengék nagyon de csak bmw-hez mérve, egyébként jó kis vasak azoknak akiknek nem számít a teljesítmény. 320i már erős, ettől fölfele csak jobb lesz. Kint 2500-tól vannak egész jók ez így van, de ez alatt már ne nagyon nézelődj. Itthon ha tényleg egy szépre és karbantartottra vágysz akkor 1millió felett nézelődj. A fenntartása egyáltalán nem horror. Na jó a komolyabb alkatrészeknél a zsebedbe kell nyúlni de egy lengőkar 35 ezer, egy olaj-szűrő csere kb 15, kutyacsont 15. Szóval ha karbantartod és előtted is karban tartották akkor nem lesz vele gond.
2017. márc. 26. 16:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a tapasztalatokat! Gondoltam, hogy a benzinesek megbízhatóbbak. Nagyon nagy a különbség? Több szempont van szem előtt, az egyik a relatív alacsony fogyasztás (főleg elvből, minthogy az üzemanyagárról van szó. kb ~7l/100km alatt vegyes), amiben tudtommal jó a 320d. A másik, hogy trélereznék vele néha, ott jól jöhet a plusz nyomatéka.
2017. márc. 27. 00:10
 4/5 crudy ***** válasza:
Kettöstömegü 400ezer, vezérlés 250-300, turbó 130 (felújított), adagoló 250 (felújított). Ezeket mind megtudod kerulni egy benzinessel. A fogyasztasa tenyleg barati de a dizel mar dragabb mint a benzin, ez csak ebben az orszagban fordulhat elo. A nyomatekossaga alacsonyabb fordulaton jon meg de hamarabb el is fogy. Ha trelert akarsz rangatni nem fogsz csalodni egy 320i ben sem.
2017. márc. 27. 10:00
 5/5 anonim ***** válasza:

328ci-m volt, a gatyám ráment, és sajnos nem a fogyasztás miatt ( bár az se volt kevés ).

Németországba vettem egy ideig ott is használtam, aztán itthon honosítottam ( az kb 250 volt, mindennel együtt, de már nem emlékszem )Sajnos az idő vasfoga minden alkatrészt utolér előbb utóbb. És mivel egy prémium márkáról beszélünk az alkatrészek cseréje bizony nem olcsó.

Hihetetlen élmény vezetni, szép formaterv, mai napig egy hihetetlenül pofás kis autó. Én a helyedben gyűjtenék még és vennék egy fiatalabb autót. Én is maradtam a BMW-nél, nekem a hátsó kerék, meg a forma terv, a vezetés élménye miatt ez egyértelmű volt.

Persze, attól is függ,hogy mire akarod használni. De tény, ha gyűjtesz még s hozzáteszel akkor sokkal több idegtől kíméled meg magad.

2017. márc. 27. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!