Miért nyomják még mindig ennyire a manuális váltókat?
Rengeteg új autó van amit még mindig manuális váltóval reklámoznak.
Arról nem beszélve, hogy miért ragaszkodik mindenki annyira a manuálishoz miközben az automatával szemben csak hátrányai vannak?
Ezt a baromságot honnan szedtétek hogy az automatának rövidebb az élettartama mint a manuálisnak? Éppen az automatának hosszabb az élettartama mert azt számítógép vezérli hibátlanul,míg a manuálist ember váltja éppen ezért hamarabb elromolhat ráadásul ott van még a kuplung is ami meghibásodhat
Szokták mondani azt is hogy drágább a javítása ami végülis igaz is de amíg a manuális tegyük fel 10 év alatt 3-szor megy tönkre addig az automata egyszer,tehát árban végülis ugyanott van mindkettőnek a javítása
Az automata egyértelműen sokkal előnyösebb és kényelmesebb mint a manuális.Nem kell attól tartani hogy lefullad a kocsi és jól lehet vele gyorsulni mindenféle tapasztalat nélkül is,tehát az előzés is jobban megy vele még a kezdőknek is
Egyetlen egy előnye van a manuálisnak az automatával szemben az pedig a fogyasztás,de az újabb automata váltós kocsik már kevesebbet fogyasztanak mint régen.Magyarországról én ki is tiltanám a manuálisat mert annyira bénán vezetnek a magyarok hogy elindulni nem képesek ha zöldre vált a lámpa, az útkereszteződésekről meg ne is beszéljünk...Majd csak akkor kanyarodik ki az útra ha jobbról / balról nem jön senki addig meg ott áll mint egy birka mert nem mer elindulni.Bár lehet ezeken az automata se segítene...
Ember, hol romlik el 10 év alatt háromszor egy manuális váltó? Az autóm 20 éves, 310ezer van benne, és nem romlott el benne a manuális váltó. Egyszer kellett kuplungozni, ami 60-70ezer Ft. A haver automatájába már kellett bontott váltó, mert a szakszerű felújítása közel fél millió Ft lett volna.
A vezetési tudás hiányán pedig a váltó nem segít. Aki kézi váltónál nem találja a gázpedált, az automatánál sem fogja.
"Szokták mondani azt is hogy drágább a javítása ami végülis igaz is de amíg a manuális tegyük fel 10 év alatt 3-szor megy tönkre addig az automata egyszer,tehát árban végülis ugyanott van mindkettőnek a javítása "
Nem szoktak a kézi váltók 10 évente háromszor letérdelni, sőt még 30-évente háromszor sem. Ellenben az automata biztos letérdel az első 10 évben.
"Éppen az automatának hosszabb az élettartama mert azt számítógép vezérli hibátlanul"
Bizonyos helyzetekben az automata is rosszul vált, ugyanis az csak a bejövő információk alapján képes vezérelni a váltást, míg a vezető meg látja mi van előtte.
Én nem mondom hogy egyik jobb mint a másik. Én csak nem szeretem ha hülyeségeket írnak le :D
Az új automata a bejövő adatok alapján sokkal gyorsabban, finomabban vált mint az ember.
Bejövő adat a gázpedál állása is tehát ebből tudja, hogy mi fog következni.
A Forma1-ben is full automaták lennének ha nem korlátoznák a használatát.
"amíg a manuális tegyük fel 10 év alatt 3-szor megy tönkre"
Van két 18 éves, egy 16 éves és a 15 éves autó a családban, de a váltója tökéletes, nem megy tönkre - csak tzdni kell használni!
"amíg a manuális tegyük fel 10 év alatt 3-szor megy tönkre"
Itt lemaradt egy nulla. 100 év alatt 3-szor. Az úgy reális.
Elég rosszul fogalmaztam.
Nem az zavar, hogy valaki szereti a manuális váltót (bár nem értem miért) hanem az hogy ilyen sok van forgalomban. Szerintem 25%-on sincs az automata váltok száma.
Véleményem szerint sokkal biztosnágosabb az automata, mint a manuális főleg kezdőknek, feltéve ha nem csinálnak hülyeséget vezetés közben. És főleg szintén kezdőknél folyamatosabb lehet a vezetés/forgalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!