Automata vagy manuális motorkerékpár?
Melyik jobb??Es hogy mukodik a manuális?
Koszi a valaszokat.
az automata az olyan hogy zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
https://www.youtube.com/watch?v=UztLSeNXafc
a manuális az olyan hogy iőőő, ióóóóó, ieeee, eőőőőőőő
Manuális? :) Végülis a kuplungot kézzel kezeled, de a váltást lábbal végzed.
Keress rá hogyan, harminc ilyen kérdés biztosan volt.
De: ugye a váltós motoron ugyanazzal a mozdulattal váltod sorban a sebességeket, szóval nevezzük szekvenciálisnak inkább. A manuális kifejezés a latin "manus" (kéz) szóból jön. Itt a lábaddal csinálod, régebben ezért volt használatos a pedál (latin eredet szintén, pedis = lábak) vagy váltókar szavak helyett a "lábító" kifejezés.
Hogy ezt minek gépeltem le nem tudom, de legalább ma is tanultál valamit.
hozzáteszed, hogy "hominis", tehát homo hominis, aztán akkor emberi lény...
De ezt is ki kellett keresnem, mert latinul csak szavakat tudok, lusta vagyok nyelvtant tanulni sajnálatos módon.
Csakis automata. Az az igazi élménymotorozás..
hogy melyik az? Például amivel Rékasi száguldozott..az egy igazi fotelmotor.
#9 - ez is csak ugyanolyan kérdés, mint autónál a manuális vagy automata... Mindenki használjon olyat, ami neki bejön és kész.
Én nem szeretem az automatákat, se kocsiban, se motorban. De biztos csak azért van, mert szeretem a kezemben érezni az irányítást.
És az is igaz, hogy motoron az ember figyelmetlenséggel okozhat magának nagyon komoly meglepetést a visszaváltáskor, pl. megcsúszó, elpattogó hátsó kerék. Van erre is megoldás, a "csúszókuplung" ugye (ami a normál erőátvitel irányával ellentétes erőhatásra képes "elengedni" és így biztosan nem fog az ember megcsúszni a kanyar bejáratánál egy elrontott visszaváltás miatt), de az nincs minden mociban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!