Traffipax hány méterről képes leolvasni a sebességet? Mikor fényképez?
Mekkora az a táv amiről még beméri a tempót és ha közelebb érek de már 50-el megyek akkor még megbüntethet?
Mikor jön csekk? Valahol azt olvastam hogy 15-öt ráengednek és még +3 km/h a a méréshiba miatt. Melyik van most tehát akkor 65 vagy 68-től jön a szeretet nyilvánítás?
A lézeres az bemér 1km-ről is, sőt akár messzebbről is. Értékelhető képet 50m-en belül képes csinálni, max 100, nagyon tiszta időben. A VÉDÁ-s traffik kb 20-50m-ről mérnek be és onnan csinálnak is képet.
A +3km/h igaz. Viszont így is, 54-től büntethetnek helyszíni bírságként. Tehát ha a traffi (nem fix) után kint állnak. Az objektív felelősség elve alapján, azaz amikor küldik a csekket az 65-től van, de itt is alkalmazzák a műszer esetleges 3km/h-s pontatlanságát. De: egyrészt TÉNYLEG lehet ennyire pontatlan a műszer (egész pontosan maga a mérés), másrészt az autód vagy a GPS-ed(!) is tévedhet ennyit. Tehát csekket akkor küldenek, ha legalább 68-at mérnek.
PS: a GPS főleg úgy lehet "pontatlan", hogy nem pillanatnyi, hanem kis időegységre vetített átlagot mér. Ha éppen fékezel vagy gyorsítasz (traffi esetén ugye fékezel...), akkor mutathat éppen pontatlant.
A lézeres sebességmérő többszáz méter távolról is tud hitelesen mérni, a fénykép viszont max párszor 10m-ről hiteles. A lassítós módszer azért nem működik, mert a beméréstől kezdve video vagy sorozatfelvétel készül, ami a hiteles kép elkészítéséig bizonyítja, hogy a távoli mérés és a készített kép azonos járműről készült.
A csekkre akár heteket is lehet "várni", mert köpontilag a Vas Megyei Rendőrségtől jön (régebben legalábbis mind onnan jött).
Jelenleg (-i infóm szerint) 100 km/h határig +15 km/h és +3 km/h, 100 km/h fölött +20 km/h és +3% a közigazgatási bírság határa, tehát csak ezek felett van joga a rendőrségnek ilyen típusú bírságot kiszabni.
Helszíni (megállításos) birság viszont már a +3 km/h vagy +3% felett is kiszabható, de szerencsére ez nem gyakori.
Remélem nem kapok bírságot az a baj hogy nem tudom mennyivel mentem maximum mutató szerint 65-el szoktam de az is ritka max még olyan mutató szerint 63-de amikor az út megengedi akkor 50 helyett 60-at megyek, de még így is lesajtolnak az útról. Remélem nem jön csekk.
Amikor néztem akkor olyan 300 méterre lehettem az értékes autótól, 63-at láttam onnan lassítottam 53-ra kb. Ez a műszer egy KPK-002 hófehér Seat Cordobaba volt.
Akkor nincs gond. Olyan sebességmérőről még nem hallottam, ami felfele csalt volna (gyári gumi és felni méretekkel), így ha 63-65-öt mutatott, akkor nem lesz bírság, megúsztad.
A jövőben pedig használj Waze-t!
Remélem! Traffihuntert szoktam csak most nem is gondoltam rá.
Köszönöm!
Régebbi műszerek 1000 méterre is elmértek. Ezek videofelvételt rögzítettek, így szépen látszódott, ahogy közelítettél feléjük, és szépen a rendszám is látható lett.
A mostani új műszerek is ellátnak messzebbe, de maximum 100-150 méterről készítenek 1db fényképet, amelyet online küldenek a központba. Itt még le tudsz lassítani, viszont ezekkel direkt olyan helyekre állnak, hogy esélyed se legyen ilyen manőverekre.
Ennyi a különbség.
Ami a sebességhatárt illeti: 15 km/h a tűréshatár és +3km/h a műszer pontatlansága miatt. Tehát 68-ra vannak állítva.
"Ez a műszer egy KPK-002 hófehér Seat Cordobaba volt."
Ez nagy valószínűséggel ARH CAM S-1 lézeres sebességmérő volt, itt érvényes a 150 méter.
Köszönöm a biztatást, kicsit megnyugodtam.
[link] ,17.6349042,3a,73.7y,173.32h,84.95t/data=!3m6!1e1!3m4!1sl37MJtoOmcGdCCeXV7kkag!2e0!7i13312!8i6656
Itt észleltem kb hogy valami gyanús (ill villantottak áldott legyen a kezük!) itt néztem a mutatóra 63km/h kb és ez után lassítottam 53-ra motorfékkel.
Itt áll a buszmegálló táblánál párhuzamosan a forgalommal.
[link] ,17.6355932,3a,75y,5.78h,90.76t/data=!3m6!1e1!3m4!1sagavZt0d9oWtISS8s_yr7A!2e0!7i13312!8i6656
Remelem nem kapsz, velem is megesett 2.5 hete 60as tablanal, es eddig lekopogom nem jott semmi...
78 tol jon szoval a 77 necces de 78 tuti, ha a mutatod 5km/h-t csal felfele es tenyleg nem volt 80nal tobb akkot lehet megusztad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!