125ccm robogó, alkalmas lehet egy 8ekm-es túrára?
Pedig ezek a hülyeségek jelentik azt, hogy alkalmas-e rá vagy nem.
Mert ha ezek nem érdekesek, akkor csak az a kérdés marad, hogy kibír-e a jármű 8000 km-nyi utat. Arra a válasz valószínűleg igen, ha előtte megcsinálsz/megcsináltatsz rajta egy nagyobb átnézést-szervizt (szíj, folyadékok, fékek, gumik, csapágyak stb; ellenőrzés/csere szükség szerint).
Lehet az adott felhasználáshoz alkalmatlan géppel menni, persze, úgy hívják önsanyaratás, önkínzás, mazochizmus. Jó, én is felmentem az M1 autópályára Pannoniával. Egyszer, egyetlen egyszer és soha többet. :)
Miért lenne hülyeség? Nem akarok 100nál gyorsabban menni, így nem zavarnak az előttem 100al haladók.
Mehetnék 130al is akkor is lenne aki 160nal 1 cm-re menne el mellettem.
Nem halok bele, ha 500km-enként jön egy 30%-os emelkedő és visszalassulok 50-60ra.
Erre az önsanyargatásra visszatérve. Általában az ember nem autópályán megy motorostúrára. Egyébb utakon pedig 90 (max 104el mehetsz)
Lakott területen belül 50 (max 64el)
Akkor az is önsanyargatás, hiába van alattadegy 200 feletti sebességre képes motor.
Igazat adok az előttem szólónak, ha lehet ne menj vele, ez nem arra való..
Azok a dolgok amiket a kérdésben írtál pont hogy nagyon fontosak. De ha te ilyen bátor vagy akkor menj vele nyugodtan.
Én írtam a #1 választ, abban sehol sem szerepel, hogy hülyeség lenne - te írtad, hogy azok a hülyeségek, hogy pl. nem tudsz ráelőzni a buszra meg ilyenek.
Volt és van is 125-ösöm, igaz 4 ütemű és váltós. A vége 105 kb., azzal már egy távolsági buszt nem lehet megelőzni. Persze, én is nagyon szeretek 25 km-t menni egy busz mögött, tényleg attól érzem úgy, hogy kirándulok és szabad vagyok. Persze...
Mellékutakon el lehet evickélni vele, de kompromisszumokkal. Nem tudom most mennyi idő alatt hajtasz bele 8e km-t, meg mennyi ideig tartana ez a túra, de 125-ös robogón nem vagyok benne biztos, hogy mondjuk napi 600 km vállalható lenne. Az napi 7 óra motorozás 14 napon keresztül, közben csak mentél a motorral és nem néztél meg semmit (csak a motorról).
"Egyébb utakon pedig 90 (max 104el mehetsz)" - mármint ennyi a megengedett, úgy érted. :)
A bringások... Az egy másik kategória. Hogy tudnak túrázni? Ráérnek 20 km/h-val menni, de nem is akarnak ezer km-eket. És a 20 km/h felett van tekintélyes tartalékuk, csak taposni kell.
Barátom, nem kell megsértődni, sőt el se kell fogadni a tapasztalatait másoknak. Rakd vagy rakasd rendbe a motort, tankold meg és mehetsz, majd kiderül mire meg meddig elég.
Manapság van mobiltelefon, bankkártya, ha valahol megadja magát eladod helyben és hazajössz tömegközlekedéssel.
(Ja, ami kimaradt: ugye van rendszáma? Mert anélkül ne menj inkább külföldre, még smkp-val is cink lehet pl. Ausztriában.)
Nem vagy semmi :)
A bringások ráérnek.
Miért én nem???
Lehet megfogsz lepődni, de bringások hosszabb túrákra elmennek mint a motorosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!