Mennyire alkalmas egy 50 köbcentis robogó városi közlekedésre?
50 km-át mentem 65-70 el és semmi baj nem lett a robogónak.
Városi közlekedésre tökéletes. 0ft a parkolás, több parkolási lehetőség(járdán is parkolhatsz ha max a szélességének a felét foglalod el), piros lámpánál előremehetsz.
Köszönöm a válaszokat, srácok!
Megfigyeltem, hogy eltétő végsebességeket írtatok. Mitől függ ez? A vezető tömegét leszámítva.
Aprilia Scarabeo 50 2T-vel van tapasztalatom, hasonló menetdinamikájú, mint a Liberty.
Feleségem alatt a 60 kg-os menettömegével tudja a 70-es utazót, alattam 100 kg-al már inkább csak 60 és a gyorsulása sem olyan dinamikus.
Budapesten használjuk, szerintem kevés ahhoz, hogy azokon az utakon, ahol 60-70 a megengedett meg tudja tartani a közlekedés iramát. De ezt a kompromisszumot vállatuk a rendszámnélküliség és B jogsi előnyéért.
Úgy elvetném a hatóságilag max 40-et mint a sz.-rt ,"célunk hogy megvédjük a robogósokat,ezért csak 40 nekik a max" aha,de lakotton kívül,ahol 90-nel lehetne menni,és nincs kitiltva a robogó akkor 40-nel nem veszélyes?
Én egy városban 50 ,kívül 70-et engednék legalább...
Amúgy sporolás a köbön a robogó :)
Nekem ~ 8-9-et benyakalt városban a kocsi,vettem egy motowell magnet robogót 140-be,és a 5literes tankot telecsurgattam,először kb lefőtt a kávém,amikor megláttam,hogy 5 liter ,mert scak 2 litert tudtam rátankolni elsőnek,majd az adatlapon ~5 literes tank van.
Azt hittem,hogy naponta járhatok kb... :)
De 290 km-t tettem meg a tele tankkal,ami ~1,7 literes fogyasztást jelentett...,nem vettem ~300ft/órás jegyeket kajálni,meg övezeti kártyákat havi 10e forintért...
Én napi ~80km-re használtam városban!
Lényegében ~500 ft volt az összköltségem ez a napi kb 1,5 liter benzin,míg kocsival kb 3e ft/nap volt a benzin,meg a jegyek,a kb összesen napi 40 perc a lámpák előtt...,itt meg nem vettem jegyet 1x sem, a lámpák átlag 20 mp voltak mig előrecsattogtam,és megváltam míg zöldre átvált.
Intenzíven használtam szegényt,de meg lett az eredménye,nem egész 3 hónap volt míg behozta az árát,és a sisakot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!