Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a motor eszi a hűtőfolyadék...

Ha a motor eszi a hűtőfolyadékot észre lehet venni ha nyomás alá helyezzük a tartályt?

Figyelt kérdés

Audi A4-em van 2-es motorral és azzal a panasszal mentem az Audi márkaszervízhez, hogy gyorsan fogy a hűtővíz. Fél nap után azt mondták, hogy nem tudják mi a gond. Nyomás alá is helyezték és mentek is vele pár kört. Azt mondták, hogy semmi baja. Mivel nem nyugodtam bele utánanéztem az interneten és mindenhol azt írta, hogy ha hűtőfolyadék kerül a motorba annak a fehér füst a jele. Megvizsgáltam és gázadáskor tényleg fehér füst jön az kipufogóbol.

Létezik, hogy ennyire benézték volna a szervízben?

2017. márc. 13. 17:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Hűtővíz nem olajos? Ha igen, akkor az rossz jel.
2017. márc. 13. 23:23
 12/12 anonim ***** válasza:
Fehér füst: Ha reggeli első indításnál adja ki, akkor ne rémülj meg. Hidegen az autó jóval több üzemanyagot fecskendez be magának, mert az üzemanyagrészecskék "megülnek" a hideg henger falán, így közel sem tökéletes az égés. Ha indítás után 5-10 perccel is tapasztalható a hiba, akkor kell aggódni. Ez hűtőfolyadék égésére utal. Vagy a hengerfej, vagy a motortömb vízjáratai lyukadtak ki és szivárogtatják tartalmukat az égéstér felé. Ennek a meghibásodásnak több jele is van. Először is brutális mértékben fogy a hűtővíz, mindig csipog a kocsi, hogy alacsony a szintje. Másodszor a hidegindítások általában együtt járnak az egyenetlen motorjárással, mert a hibás hengerben ott figyel a H2O. Nem lesz olcsó a javítás…
2017. márc. 14. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!