Körforgalomnál hogyan kell besorolni ha ezt nem jelzi tábla és aszfaltjelzés sem?
Figyelt kérdés
Ha jobbra térek akkor világos, hogy a jobboldali sávba sorolok be. Hogyan célszerű a besorolás ha a második vagy a harmadik kijáraton akarok kimenni? Azért kérdezem mert az interneten ellentmondó dolgokat olvastam. Van ahol az első sávba javasolják a besorolást ha a második kijáraton kell kimenni és van ahol a második sávba. Olyat is olvastam egy helyen, hogy mindegy csak ügyelni kell a kilépéskor ha a belső sávból térünk ki, hogy az elsőbbséget megadjuk a külső sávban haladónak. Most akkor pontosan mi a helyzet?2017. márc. 12. 22:30
1/7 anonim válasza:
Nincs erre semmilyen szabály tudtommal. Amúgy én is legtöbbször az első, azaz a külső sávból szoktam letérni a második kijáratra is. Csak akkor megyek be a belsőbe, ha a harmadik vagy negyedik kijáraton mennék ki. Így látom a legjobbnak.
2/7 anonim válasza:
"Olyat is olvastam egy helyen, hogy mindegy csak ügyelni kell a kilépéskor ha a belső sávból térünk ki, hogy az elsőbbséget megadjuk a külső sávban haladónak. Most akkor pontosan mi a helyzet?"
Az a helyzet, amit az idézet első mondatában írtál.
3/7 Beviz Elek válasza:
Én a belsőbe mennék, elvileg többsávosnál arra való a külső hogy az első kijáratnál kimenj. Vagyis valahogy így tanultam azt hiszem.
Ha van rá lehetőség, akkor pedig a sportos vonalvezetést használom :D
4/7 anonim válasza:
Az én jelenlegi KRESZ tananyagom szerint, ha az elsőnél elhagyod, akkor maradsz a külső sávban, ha tovább mész, akkor sorolj a belsőbe, hogy ne akadályozd a többieket.
5/7 anonim válasza:
Ugyanúgy kell közlekedni, mint ha egyenesen mennél többsávos úton, nem kell ezt ennyire túlbonyolítani. Egyébként a körforgalom előtt kint van a sávvezetése a táblán, az aktuális helyzetet kell figyelembe venni, nem pedig ökölszabály szerint menni ész nélkül
6/7 anonim válasza:
Hacsak nincsenek megvezetve a sávok, mindig a külsőből kell elhagyni a körforgalmat, nem szabad a belsőből kikanyarodni, mint ahogy normál úton mész jobbra. A magyar kresz szerint a körforgalom nem egy kereszteződés, hanem egy út több kereszteződéssel.
7/7 anonim válasza:
ha rutintalan vagy nyugodtan menj a külső sávban, akár hol mész ki
ha belsőben vagy, akkor nem vághatsz ki a belsőből a kijáratnál, hanem az előző kijárat után ki kell sorolnod a külsőbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!