Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagy benzines autók. Mi a...

Nagy benzines autók. Mi a véleményetek, tényleg sokkal megbíhatóbbak, mint a kis benzinesek?

Figyelt kérdés
Köszönöm!
2017. márc. 12. 21:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nekem 3000 v6 benzines van, sima szívó, és ez pont elég nekem teljesítményben és nyomatékban (300nm), ha kell megy mint a mérgezett egér, ha kell lehet vele finoman menni országúton 7 literes fogyasztással.

300 ezer km van benne, olajat nem eszi, és végig minimum 30 ezrenként volt benne cseréve az olaj mikor jelzett a computere, használva volt, de megkapta a karbantartást.

Motorjának semmi baja, euro 4-es, az is szemlélteti, hogy semmi kopás nincs a motorban, hogy minkét kipufogó vég tiszta, semmi korom nincs benne. Finoman, csendesen jár.

Na ez az ami nem tud egy benzines 2000 köbcentiig, kis fordulaton is nagy nyomatékot, és nagy megbízhatóságot.

Nekem van egy dinamikám ami alá nem adom, 1300-as kocsival padló gázzal jártam állandóan, bekapta a 8-9 litert, és nem ment, hangos volt, ami nekem kell pont kiszolgál ez a 3000-es negyed gázzal, szóval nem kell széthajtani, hogy menjen, és csendes is.

2500 fölé ritkán van forgatva, mert nem kívánja a motor.

2017. márc. 15. 17:44
 12/13 anonim ***** válasza:

Viszont a nagy erő felelősséggel is jár, mert ez a bolond motor hagyná azt is, hogy 40-ről ötödikbe gyorsítsak, akkora erő van benne alul is, és nem jelzi hanggal, vagy rángatással, hogy nem tetszik neki, aztán ha valaki nem ért hozzá, pl ha nő vezet, így hamar meg lehet gyilkolni, mert azért kell egy kis fordulat a gyorsításhoz.

Ezt egy kis köbcentis jobban elviseli, mert semmi erő nincs benne, így nem terhei annyira a mechanikát egy buta sofőr.

Autómatánál nincs ilyen gond, mert az visszakapcsol.

Bár bevallom néha én is 1000-es fordulatról gyorsítok ki, mert az egyes sok a kettes picit kevés, de legfeljebb majd meghal a kettős tömegű.

Szóval hozzáértőknél tovább bírja egy nagy köbcentis, ha ésszel hajtják.

2017. márc. 15. 17:51
 13/13 anonim ***** válasza:
Igen. Mondjuk én dízelt használok a sok menés miatt, de 2200 köbcenti és 5 henger alá nem megyek. Volt kisköbcentis autóm, nem igazán bírta a folyamatos 4-5 órás megállás nélküli utakat, előzéskor visszarakni, pörgetni kellett, emelkedőnél szintén, és falta is a naftát. A mostani autómat előzéskor se kell visszarakni 6-ból, csak rálépek a gázra, emelkedőt meg se érzi, és mellé 5-6 literből elvan, napi 8-10 órás futás gyerekjáték neki.
2017. márc. 17. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!