Miért rázkódnak az autók kettesbe ha én vezetek? Mi lehet ez a rossz berögződés?
1 éve vezetek, minden nap, eddig csak egy Suzukitt hajtottam, kettőbe váltásnál, folyton rezeg az autó, mintha fulladna. Eddig azt hittem ez a kocsi hibája ( amúgy is alacsony az alapjárat ) ma viszont egy Fiestát vezettem és az is rázkódott mindig kettőbe.
Mind a kettő 1.3 benzines. De visszagondolva ( most jutott eszembe, egy 1.4-es dízel is rezgett amikor vezettem).
Nagyon nem érted mit csinálsz:
"Szerintem a végén én égettem le mert tartottam ezred másodperceket."
Nem le kell ugrani a kuplungról, hanem egyenletesen felengedni, közben gázt adni. Egyébként jó, hogy szerinted egy éve kifektettél egy kuplungot, mert rosszul váltasz, de csak egy évvel később jut eszedbe, hogy lehet valamit máshogy kellene csinálni.
A gázpedál nem tojás, hogy vigyázni kell rá és nem lehet hozzáérni. Kuplungot fel kell engedni szépen folyamatos mozdulattal, nem leugrani róla, közben meg nyomni a gázt
Az a kuplung már eleve ki volt fektetve, konyec volt már amikor átvettem.
Nem ég le a kuplung ha miközben benyomom gázt is adok?
Ha normálisan csinálod, akkor nem fog leégni.
A kuplung az kopó alkatrész, valamennyire muszáj koptatni az ilyen gyenge autóknál, mert másképp nem tudsz finoman menni vele. Sokkal rosszabb mindennek, ha rángatva vezetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!