Miért rázkódnak az autók kettesbe ha én vezetek? Mi lehet ez a rossz berögződés?
1 éve vezetek, minden nap, eddig csak egy Suzukitt hajtottam, kettőbe váltásnál, folyton rezeg az autó, mintha fulladna. Eddig azt hittem ez a kocsi hibája ( amúgy is alacsony az alapjárat ) ma viszont egy Fiestát vezettem és az is rázkódott mindig kettőbe.
Mind a kettő 1.3 benzines. De visszagondolva ( most jutott eszembe, egy 1.4-es dízel is rezgett amikor vezettem).
Nem jól váltasz? Nincsenek megfelelően koordinálva a mozdulataid. Két lábad nincs összhangban.
Csak tipp.
Nincs fordulatszámmérőm. De elég kevés lehet...
Mondjuk elég gyorsan is váltok, kb. 2 másodperc kb. kuplung benyom, vált,kuplung vissza... aztán rázkódik...
Egy brutál jó gázos autón tanultam... az jól ment, ott nem volt gond. Nem tudom, pedig vagy 20 ezer km-t már vezettem városba, mondjuk 15 hónap alatt, de igazán nincs hová mennem... unalmas kis vidéki város...
Arra is gondoltam, hogy amikor engedem vissza a kuplungot, adok kis gázt... csak félek leég a kinyomócsapágy. Nehéz tuskó lábam van, automata váltó kéne, csak az a gond, hogy Suzuki automatába hiszek, abból meg kevés van, a másik meg már alig férek be Suzukiba, így nem nagyon ékelném be magam... nagyobb autóba meg direkt eme "betegségem" miatt nem ülök, nagyobb kárt okoznék...
Túl gyorsan vagy nem egyenletesen engeded fel a kuplungot.
Amikor felengeded a fogásponton tartsd meg egy fél mp-re.
Ha megtartom nem ég le hamar a kuplung?
Eleve eme járgányt szóló kinyomócsapággyal vettem át, 250km-t bírt velem, szerintem a végén én égettem le mert tartottam ezred másodperceket.
Nem. Viszont a problémádat sem fogja megoldani, mert mindössze annyi a gond, hogy túl lassan mész a 2-hez.
Arra még nem sikerült válaszolni, hogy magasabb fordulaton is rázkódik-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!