Opel Astra K 1.4 100 Le vagy Mazda 3 1.5 Skyactiv 100 Le?
mazda
a japán kocsik megbizhatóbbak
Én is néztem már mind a kettőt. Igaz az Opelt 1.6T motorral. Utóbbira van kb 1 millió forint kedvezményem a listaárból, így lényegesen olcsóbb lenne hasonló felszereltséggel.
A mostani Mazdák nem tudom milyenek, korrózióvédelem szempontjából. A régebbiek eléggé rohadtak. Ez egy kicsit eltántorít tőle. Pedig tetszik nekem is az új 3-as.
Mindegyik jó, főleg, ha új, de a japán autók általánosságban megbízhatóbbak. Mazdáról elterjedt, hogy rohadásra hajlamosabb. Régebbi modellekre ez igaz is volt, az újakról nincs információm. Opel alapvetően jó, de a régebbi példányok abból is rohadtak.
Én a Mazdát vennél, mert szerintem szebb, és motorikusan is jobb lehet.
Mi is néztük mind a kettőt, és arra jutottunk, hogy a Mazda szebb, de az Astrában több a használható hely, és nekünk az fontos.
Aztán a vége az lett, hogy vettünk ismerőstől egy használt Octáviát (alapvetően félek a használt autóktól, de ez egy más szitu volt). Na ebben van hely bőven.
nekem 6os mazda van 2.5ös motorral. semmi bajom vele, igaz 40e kmnél járok csak.. Én azt javasolnám, bár az opelt nem ismerem minőségileg.
Fogyasztásban a kettő ugyanott van, talán fikarcnyival jobb a mazda, de pár deci nem számottevő (netes kb 50-50 autó átlaga alapján nézve, meglepő mert majdnem annyit eszik mint a 2.5ösöm, sőőt ahogy nézem a legjobb a G120 2 literes motorral), de a mazda egyszerűbb motor megoldása szerintem tartósabb lehet..
Szóval én a mazdára szavazok, nekem bevált
Hát igen, K Astrában az 1.4 szívó benzines 100 lóerős motor tény, hogy a legolcsóbb, de nem a megoptimálisabb.
Az 1.4T 150Le-t és 235Nm-t tud, katalógus alapján 4,9-5,1-es átlagfogyasztással.
A szívó 1.4 100Le, 130Nm és emellett 5,4-5,5-ös az átlagfogyasztása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!