Turboval kapcsolatos problémám van. Egy 2004-es MB. Sprinter 213-ról lenne szó. Megoldható valamilyen módodn, hogy a turbo alacsonyabb fordulaton kezdjen dolgozni? A motor már chipelve van. (Program átírással, nem boxxal)
"de néhánytól kérdezd már meg, hogy a Kárpátokon hogy megy át 5-6 tonna rakománnyal??"
Nem kell megkérdezzem, mert vittem már duplatrailert 2 autóval Bukarestbe Sprinterrel (erdélyi vagyok, tudom mi az a hegy). Meg ha Németből jövünk Ausztrián keresztül, akkor Ausztriában is van éppen elég hegy, amit meg kell mászni, és bírják. Persze, nem döngetek felfelé 90-el, mikor 7 tonnás szerelvénnyel vagyok, de elmegy. És a lényeg, hogy haza is érsz a Sprinterrel, és nem kell 10x tankolni, mint az Ivecoba (az Iveco sokat eszik, ezzel azt akartam mondani).
Én is román, Szatmárnémetii. Jók a Sprinterek, nem azt mondom hogy nem jók, ne érts félre. Annyit mondtam, hogy maga az Iveco erősebb és nyomatékosabb, alapból meg mindkettő 100-szor körbefutja a világot, ha rendes gazdája van. Amiért nekem jobb az Iveco, az az hogy simán bírja 6-8 tonnával is a 100-110 km/h-s tempót, sík úton éjszaka van hogy 120-al is nyomo neki, ha nincs nagy forgalom. Amugy én is trélert húzok, 3 tengelyes 8,9x2,1 méteres duplát. Ugyan ezt húztam Sprinterrel is, és hidd el, hogy küszködött vele hegyes vidéken. Nem mondanám, ha nem így lett volna. Azt viszont hozzáteszem, hogy a Merci használtan került hozzám, míg az Iveco 0 km-esként.
Azt amugy honnan veszed, hogy a Daily sokat eszik? Pont hogy a kategóriába alig fogyaszt.
Ivecóval nem is mentem hosszabb távra, inkább a többiektől hallottam sok negatív tapasztalatot, aztán nem tudom végül mi az igazság a fogyasztással kapcsolatban.
Amúgy jól elvagyunk itt egymással, két romániai magyar :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!