Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki milyen első autót venne...

Pajzánka kérdése:

Ki milyen első autót venne 500 ezer körül?

Figyelt kérdés

Hamarosan meg lesz a jogsi (remélem),és elkezdtem körül nézegetni,de ezzel egy időben jöttek a tanácsok!Ennyiért ne,vagy ennyiért inkább ilyet stb....

Amiket nézegettem eddig:

pl.renault clio,peugeot 206,suzuki swift,volkswagen polo,skoda fábia,fiat punto és társaik!

Szóval miket vegyek figyelembe?

2017. márc. 1. 10:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Első körben, hogy tényleg kell-e.

Ha igen a válasz, akkor azt, hogy mire kell.

Utána jöhetnek a műszaki jellegű kérdések, hogy mibe kerül a fenntartása, mennyi a hibalehetőség, mennyi legyen rajta az ajtó, melyik motorverzió legyen, ilyenek.

2017. márc. 1. 10:51
 2/9 A kérdező kommentje:

Amit eddig tudok:

Ritkán járnak a buszok,be vásárolni,kiruccanni,5 ajtós,benzines és azért nem le strapált belső és külső!

2017. márc. 1. 10:56
 3/9 anonim ***** válasza:

Alapvetően pozitív hogy nem úgy kezded mint a fiatal friss jogsisok 90%-a hogy: Golf II, Polo III, szakadt 20 éves BMW, és társai...

Én Fabia-t ajánlanám, de a Punto sem rossz. Amúgy igazából a használt autó állapota sem elfelejtendő tényező, azt ajánlom keress fel használtautó telepeket (nem kell tudniuk nem komoly vevő vagy) és nézegess...ingyen van és talán megtetszik egy bizonyos típus.

2017. márc. 1. 10:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Én a cliot, 206-ost kilőném a listáról. Ahogy 3.írta: A Fabiából, ha találsz egy karbantartottat, lehet jó első autó.Kicsi, de tágas, nem vészesek az alkatrész árak.

500 felett már lehet értelmesebb G astrát kapni, bár nem kereskedésben. A kettes swift nagyon kis autó, ha kapsz egyáltalán ennyiért...

Arra kell figyelni első körben, hogy ne legyen korrodált a kasztni, lehetőleg ne legyen a fél idomzat cserélt, ne legyen hengerfejes a motor, és ne kopogjon a futómű, ne zörögjön a vízpumpa. JA, és működjön a kormány szervó.

2017. márc. 1. 11:11
 5/9 anonim ***** válasza:
A punto teljesen vallalhato!De lehetoleg 1.2 16V 80loval vedd!Abba van egy kis elet is!Az 1.2 8V 60loval egy faros skoda dinamikajat hozza,mondjuk cserebe 5.5liter benzinnel el van!
2017. márc. 1. 11:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Évi mennyi kilométer?

Főleg városban?

500k csak a kocsira, vagy ebben benne kell lennie a nem elhanyagolható összegű átírásnak is?

Olyan helyen laksz, ahol esetleg már komolyabban figyelni kell a környezetvédelmi osztályra (Bp)?

Mennyire számít a fenntartási költsége, pl. az alkatrészárak?

Az 5 ajtóval meg a benzinnel elég tág a kínálat, ha nem ragaszkodsz egyébhez (pl. hátul hajtson), akkor van bőséges kínálat.

A belső meg a külső egy másik kérdés, erősen típus- és tulajfüggő: egyrészt az elhasználódás "gyorsasága" (milyen anyagokat használtak), másrészt a tulajdonos hozzáállása (hány ajtó éle van leverve pl.).

Olcsón autózni relatíve elterjedt típusokkal lehet, a kuriózumokhoz probléma vagy többletköltség lehet ezt-azt beszerezni.

Ebben az árkategóriában nincsenek új autók, sőt a típusok már kezdenek megjelenni a bontókban is. Ez ugye a korral jár, ahogy a rozsdásodás is. Egy lakatolás + fényezés drágább, mint beledobni egy bontott motort, szóval a kettő közül a jó állapotú karosszériának adnám én a prioritást. A típusok közötti válogatásnál pedig szempont a rozsdásodási hajlam is.

2017. márc. 1. 11:14
 7/9 anonim ***** válasza:
+1 a Punto 1.2 16V-re, esetleg még a Fabia, de ott jól meg kell nézni melyik motorral veszed, mert voltak nyűgösebb szériák. A többit szerintem elfelejtheted.
2017. márc. 1. 11:28
 8/9 anonim ***** válasza:
78%
Ötajtós benzinesből létezik a Fiat Pandától a Ford Galaxyig ezerféle méret. Mindazonáltal, ha "volkswagen polo,skoda fábia,fiat punto és társaik" méretben gondolkodsz, akkor inkább Astra, vagy Focus.
2017. márc. 2. 14:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Én Clio-t vettem 500 körül és nem bántam meg.

500ért fiatalabb cliót kapsz mint polo-t

2017. márc. 24. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!