én a helyedben 318i-t vennék. 2.0 143 le már dinamikusan mozgatja a kocsit. Az 1.9 105 le, ahogy írtam és írták gyenge ekkora súlyhoz. A legjobb érv a 318 mellett, hogy fogyasztása nem több a 316 nál (normál használat mellett)
2017. márc. 1. 17:11
12/19 anonim válasza:
A 143 LE tényleg dinamikus, amikor az a motor megy. Sajnos azok a BMW rosszabb szériái közé tartoznak. Valóban takarékos és nyomatékos, viszont nagyon durván visszaüt, ha nem volt gazdája. Ott vannak a valvetronic gondok, lánc problémák, stb.
2017. márc. 1. 18:41
13/19 anonim válasza:
A mérnök úr vajon miért nem tanult meg írni?
2017. márc. 1. 19:12
14/19 anonim válasza:
Ezen én is gondolkodtam. :) Sajnos ma már nem olyan nagy a követelmény az egyetemen, én is mérnök vagyok. :) De nálam sokkal hülyébbek is elvégezték.
2017. márc. 1. 19:59
15/19 crudy válasza:
Mérnök úrnak azért megy nehezen az írás mert telón pötyögött de gondolom ez nem volt egyértelmű az ékezetek hiánya után sem.
2017. márc. 2. 02:02
16/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értékelhető válaszokat! :)
Akkor még várok két-három hónapot hogy össze termeljem azt kis pluszt a 318i-re.
Először azért választottam a 316i-t mert kicsit türelmetlen voltam, amit találtam jó áron adták, szemrevételezéskor korrektnak tűnt az autó. Van is rá elég keretem (plusz a meglepetés hibákra is!) hogy egy 316-ost vegyek. De mielőtt felyest úgortam inkább megkérdeztem a nélam tapasztaltabb embereket. És nem, nem azért veszem hogy engem bámuljon a szomszéd :D Hanem mert megdolgoztam érte, a nagyfaternak is 316-sa van (de nem ismeri a többit), tényleg nagyon kényelmes meg stb, és egy-egy hosszabb kiruccanásokra alkalmasabnak tartom.
2017. márc. 2. 04:10
17/19 anonim válasza:
Nekem 316i van 5 éve.n40b16 motorkódú,116 lovas.1.6-os létére jól fogyaszt,és jól is megy.Láncos vezérlése vanés dupla vanosos.Ebben nincs valvetronic.Átlag 6,5 litert eszik tatás vezetési stílusban vegyesben.Városban 8-9 liter a fogyasztása.Télen kb 1 literrel több.Klíma nélkül kb. fél litert spórolhatsz a fogyasztáson még.Menetdinamikája elég jó.Kb 10 másodperc kell neki a 100-hoz.Ez nem rossz a tömegéhez képest.Ez a kocsi országúton,és autópályán érzi jól magát igazán.Magas utazó,és végsebessége van.Sokan írnak mindenféle butaságokat sajnos erről az autóról.Ez egy igen jó hétköznapi autó.Nem versenygép,nem is arra készült.Mindennapi használatra tökéletes.Itt egy videó a sajátomról.Nagyon szeretem ezt a kocsit.
A sok butával nem kell foglalkozni itt.A suzukis dumákkal többek közt.Nevetséges amiket írnak egyesek.Ez egy igen jó szabadidő,illetve utazóautó azoknak,akiknek elég a 116 ló.Van,mikor küldöm neki pályán,autóúton és nem nagyon előzgetnek...Ha ülésbe préselődve szeretnél gyorsulni,természetesen nagyobb motorral nézz autót.Ez egy szívó benzines kocsi.Közvetlen gázreakciója van.Az enyém csak 1.6-os.Ez hétköznapi használatra tökéletesen elég!Az alkatrészek drágák kissé,de melyik autóhoz nem...A lényeg,hogy ne sport autókhoz legyen hasonlítva.Arra ott az M3...Az autó szép,a mai napig megbámulják mindenhol!Én meg vagyok elégedve a sajátommal.
2017. márc. 21. 13:02
19/19 anonim válasza:
Én 316-ost vettem, hibátlanul működik, kényelmes, megbízható. 10-ből 9-en akartak róla lebeszélni, mert állítólag drága. :D Csak irigyek voltak. Azt bántam volna meg, ha Suzukit vagy Opelt veszek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!