Fiatalnak új autó?
az új lada is kijön ennyiből...
miért gondolod, hogy egy új autóra keveset kell fordítani.
a gépjárműadó eleve magasabb, minél újabb egy autó(érthetetlen módon). utána ott vannak a kötelező szervizek...50-60ezerért lecserélik az olajat, legalább 4x, amíg a garancia tart, közben lehet nem lesz hibája az autónak, te mégis költöttél rá 200-240ezret.
ennyiből meg az is lehet, hogy találnál egy normális használt autót, és ha vannak apróbb hibái, kijavítod.
szerintem új autónak mind1 a francia is. nemrég telekocsinál volt egy utasom, ők azt mondta, hogy már a második citroen-jük van, újonnan vették mindkettőt, és semmi gondjuk nem volt vele, rendesen karbantartva.
nekünk a céges autónk szintén egy citroen jumpy, de elektromos problémája már vagy 5x volt az elmúlt évben, de persze ez egy 2007-es autó, amit használtan vett a cég 3 éve, van már benne 270ezer km, szép lassan csereérett lesz már.
Ahogy nézem, franciában már csak turbos van, 900 cm3-rel. Nem szívesen vállalnék be egy olyat. A fiesta, suzuki 1.2 szívó.
Jut eszembe, a Swiftet kivezették, de még vannak készleten újak, amíg el nem fogynak. 3 misibe belefér, szerintem már olcsóbban is adják a kivezetés miatt. Lehet, hogy azt vennék. Új, szívó, és nem annyira gáz, mint az új Ignis. Meg kiforrott már, míg az új Ignis a gyártás elején van, ilyenkor még több hiba benne van a pakliban.
Inkább Swift, mint egy Clio... Francia márkákat én hanyagolnám.
Más tippek: Mitsubsihi Space Star, Skoda Fabia, Hyundai i20, Opel Corsa...
El kell dönteni. Egy fapados új autót veszel, vagy egy öregebb, de sokkal jobban felszerelt használtat.
Nem mellesleg megjegyzem, hogy az 4-5-6 éves autók sem rosszak, szinte újak.
Illetve mérlegelni kell azt is, hogy új autón csak bukni lehet. Kihozod a szalonból, alapból lemegy az ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!