97es astra alapjarat, lefulladas motor ellenőrzés lámpa etc?
Üdv!
Nem regen szereztem magamnak első autónak egy a kérdésben említett típusú opelt benzines ,1.6os v16 motor van benne. Szeretnem le szögezni h nem ertek hozza kicsit sem...a motort es a különféle tartályokat nagyjából megismerem de ennyi...
Szóval a problémám/problémáim azok lennének h random idő után kigyullad a motor ellenőrzés lámpa..sarga motor szimbólum közepén egy villám. Amikor megtörténik semmi változást nem veszek eszre megy gond nélkül minden működik, viszont ha bármilyen okból újra indítom a motort eltűnik es megint x idő után felvillan. A másik problémám es elmondanám h lehet h van összefüggés de nem tudom/akarom tesztelni hogy neha..altalaban 10-15km megtétele után veszem eszre...lassításkor megálláskor vissza esik a fordulat szam 500ra...alapbol valahol 850-1000 között megy...es ilyenkor nem tudok jobb szót lefullad felvillan az összes lámpa mint amikor csak a gyujtast adom ra es vagy megint elindul ha gazt adok vagy nem. Ezentúl amikor ez bekövetkezik es sikerül gond nélkül megalnom szinten 500on porog/erolkodik a fordulatszám ha felporgetem kicsit uresben 1000nel egy pillanatra megakad majd vissza esik. Es ami miatt gondolom h lehet összefüggés az hogy ez is eltunik ha pl lefulladok es újra indítom a motort. Mielőtt megvettem szervizben volt, olajakat szuroket cserélték, lambda szondat cserélték,nehéz elolvasni meg mit valamilyen szivo cso talan cserélve lett a többit nem tudom olvasni de aprosagok lehetnek mert 1-2000forintos kategória. Koszi a segítséget es bocsi a helyesírásért.
amikor felvillan az a bizonyos "villámos" lámpa akkor egy hiba kód kerül eltárolásra, ami az elektromos rendszer egy elemének hibáját jelzi
Ki kell olvatattni a hibát és kiderül mi nem jó.
Azért nem veszel észre változást a lámpa felvillanása után mert az ECU ilyenkor vész modba állítja a gyújtást ami ugyan biztosítja az autó müködőképességét de gyengűl a teljesítmény és emelkedik a fogyasztás" a károsanyag kibocsájtás is romlik
Valami eleektronikai érzékelő szarakodik
Vidd el szervízbe kb 5 perc alatt megmondják mi a szar és hopgy menjibe kerül a csere.
Nem jó így járni vele hosszú távon mert tuti nem tesz jót a motornak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!