Nem hétköznapi autókhoz, általános hozzávalókat miért nem lehet kapni?
Nyilván ha egy motorháztetőt, vagy bármi egyedit akarok akkor az érthető, hogy nincs minden "sarki fűszeresnél". De amikor egy olajszűrőt, vagy hengerfejtömítést, stb, akarok venni, akkor az van hogy jaj, hát ritka autókhoz nem rendelünk,.....
De nem az volna a logikus, hogy egy bolt egy cég, mindenki rendelkezésére álljon?
Bár én is némi utána járással meg tudom rendelni, meg tudom venni, le tudom gyártatni, de ha nekem lenne XY autós boltom akkor minden vevő és megrendelő fontos lenne számomra, főleg ha ő tovább ajánl másoknak.
Most ez olyan, mint amikor egy szobafestő fehérre kifesti a szobát, de ha egy speciális szín kell, akkor már nem vállalja.
"de ha nekem lenne XY autós boltom akkor minden vevő és megrendelő fontos lenne számomra"
Te nyitnád meg az első autósboltot,ahol a Zaporozsec fűtéskapcsolótól a Jaguar X-type computerig mindent azonnal megvehetünk?
Jólvan kisfiú..
Ha én pl nyitok egy olyan autósboltot ami pl német autó alkatrészeket árul akkor miért kellene nekem mondjuk orosz kocsihoz alkatrészt beszereznem.
Keress fel egy olyan boltot ami olyan kocsik alkatrészellátásával foglalkozik mint a tied de akár az interneten is megtudod rendelni ami kell.
Polcon azért nem tartanak mindent mert lehet hogy 10 év mire egyáltalán valaki érdeklődik olyan alkatrész után.
Ha a beszállítójuk bármit leszállít nekik akkor megrendelik és 2 napon belül ott az a ritka alkatrész ami neked kell. De lehet hogy a beszállító se foglalkozik ritka autók alkatrészeivel.
A szobafestős példa hülyeség mert bármilyen színt kikevertetek a boltban :D Csak az ár szab határt.
Lehet hogy a bolt is foglalkozna az alkatrészeddel csak te sírnál hogy milyen drága.
Az autósboltok többsége 1-2 típusra specializálódott ha nem tűnt volna fel.
Én jobban is szeretek pl ford alkatrészért ford boltba menni.
Nagyobb eséllyel lesz polcon minden gyakori alkatrész + nem kell magyarázni hogy mi micsoda mert ismerik.
Szóval neked is csak találni kell egy olyan helyet ahol a tiedhez (vagy akinek olyan van) árulnak.
A festős példa elég bugyuta.
"Ha nekem lenne autós boltom...." akkor Te sírnál a legjobban, hogy mennyi helyet foglal az a rengeteg alkatrész, és hány milliód áll hónapokig, vagy éppen évekig minden haszon nélkül. Ismersz ugye több tucatnyi márkát, azon belül számtalan típust. Ezek valamennyi módosításához, és a különféle évjáratokhoz is beszereznél minden alkatrészt? Hát hogyne.
Milyen szép internacionalista eszmék valósulnának meg azon a polcon, ahol egy Bentley főtengely múlatná az időt, egy Zaporozsec benzinkályha és egy Honda Prius Hibrid kipufogórendszere társaságában? ;)
Mert szerintem ott porosodnának egy darabig....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!