Nem hétköznapi autókhoz, általános hozzávalókat miért nem lehet kapni?
Nyilván ha egy motorháztetőt, vagy bármi egyedit akarok akkor az érthető, hogy nincs minden "sarki fűszeresnél". De amikor egy olajszűrőt, vagy hengerfejtömítést, stb, akarok venni, akkor az van hogy jaj, hát ritka autókhoz nem rendelünk,.....
De nem az volna a logikus, hogy egy bolt egy cég, mindenki rendelkezésére álljon?
Bár én is némi utána járással meg tudom rendelni, meg tudom venni, le tudom gyártatni, de ha nekem lenne XY autós boltom akkor minden vevő és megrendelő fontos lenne számomra, főleg ha ő tovább ajánl másoknak.
Most ez olyan, mint amikor egy szobafestő fehérre kifesti a szobát, de ha egy speciális szín kell, akkor már nem vállalja.
Én egy vidéki kis faluban élek, a közeli kisváros autósboltjában bármit megrendelnek, és a futár naponta kétszer kihozza a nagykerből. Bármi kell max. 4 óra, és itt van.
Ne mondd, hogy olyan helyen laksz, ahol nincs kiszállítás.
Elismerem, hogy Ferrarihoz bizonyára nehezebb alkatrészt szerezni...
Ami a címben is szerepel.
Egy nem hétköznapi autóhoz, miért nem lehet általános hozzávalókat kapni?
Tehát, hogy értsd.
Van egy bolt ami 3 méretben gyárt kabátot.
Egy másik ami 4 féle gyümölcsöt árul.
Egy következő ami 5 különféle dioptriás szemüveget gyárt.
De ha van aki mást szeretne akkor azt miért hajtják el minden esetben?
Ha van egy boltban (KÉPLETESEN) alma, körte, málna. Én meg pl. ananászt szeretnék, akkor a boltnak nem éri meg ezt megrendelni?
Esetleg sokan mások is oda mennének ananászt vagy bármi mást rendelni.
Nem érné meg nekik, ha nem csak a sablon dolgokat tudnák biztosítani?
Vagy ennyire sok a vásárló, hogy aki kicsit is mást szeretne az már nem fér bele?
"Ne mondd, hogy olyan helyen laksz, ahol nincs kiszállítás."
Viccelsz? A fővárosban lakom. És nem is igénylem a kiszállítást.
Ferrariból több van, azzal nem lenne gond. :)
1. Nem hozzávaló hanem alkatrész.
Hozzávaló az ételben van.
2. Nem a vevő hanem a profit az első.
Több macera lenne vele és kicsi rajta a hasznuk így nem éri meg
Te egy gumi belsőben nőttél fel? Vagy hol a fenében? Első a profit, második a profit a harmadik pedig a profit. A kutyát nem érdekli a vevő. Azért mert 3hetente besétál valaki egy darab spéci alkatrészért aminek az eladásával keres az eladó 3ezer forintot azért ő nem fog készleten tartani.
A fordomhoz eddig mindent max 2nap alatt beszerezhető volt, pedig 10nél kevesebb van az országban belőle. Ez csak szimpla hiszti, vagy unatkozó troll csökevény.
Én nem értem ezt a kérdést. kérdezőkém, nem írnád le PONTOSAN, mi is a bánatod?
"Van egy bolt ami 3 méretben gyárt kabátot."
A bolt nem gyárt kabátot. A bolt árulja a kabátot.
A kis faluban, ahol én lakom, két autósbolt van. Bármelyikbe bemegyek, felnyitja az ember a katalógust (képletesen, hiszen online katalógus van), kikeresi, mire van szükségem, és a futár hozza még aznap. Bármihez.
Milyen egyedi verdád van neked, amihez a Bárdi, az Unix és a többi nem tart olajszűrőt?
Ne haragudj, de azt írtad ritka autó. Egy Ford Crestline-hoz én sem szereznék be olajszűrőt ha üzletem lenne, mi a bánatnak? Hogy foglalja a helyet és ha csoda történik eladjak egy darabot az életemben?
1. Amíg várom a csodát, foglalja a helyet a polcon (tudom csak egy szűrő, de ha neked tartogatok, akkor a többi ritka autónak is beszerzem)
2. Nem érdekem olyan alkatrészben tartani a pénzem amit talán sosem visznek el, pörögnie kell a biznisznek.
Sok kereskedő nem foglalkozik egyedi rendelésekkel, mert nem éri meg. Sok vele a macera, sok telefonálgatás, aztán mi van, ha nem pont olyan jött, ami kellett volna, stb.
Ha mégis foglalkozik, akkor kénytelen előleget kérni, mert mi van ha megrendeli a beszállítótól, de közben te meggondolod magad és eltűnsz. Akkor a nyakán marad egy kacat, amit évtizedekig nem fog tudni eladni.
Viszont, szerencsédre ez a 21. század, bármit megrendelhetsz a netről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!