7-7,5 millió forintból milyen új autót vennél?
- A presztízs mindegy, nem villogni akarok vele a diszkó előtt. Abból már kinőttem.
De azért az "F betűsöket"
- Nem kell valami nagy kombi, mert nagyrészt egyedül használom, de azért ha kell 4 ember férjen el benne.
- Leginkább hosszú távú autópályázásra használnám.
- Felszereltségben ne legyen visszalépés a mostani 12 éves autómnál. Azaz xenon, vagy inkább led fényszó, navigáció, ülésfűtés, tolatókamera az alap.
Nem akarom semmilyen márka rajongóját megbántani, de az új "F" betűs kerülendő maximum már csak a Fókszvágen, nem azok, amikre 10-15 évvel ezelőtt mondták.
Ennyi pénzből mondjuk kényelmesen be lehet ülni egy Honda Civicbe vagy Mazda 3-ba és még a színt meg a felszereltségi szintet is kiválaszthatod hozzá (pár extrával értelmes keretek között). Viszont ennél nagyobb autót csak fapados motorral kapsz - nem hiszem, hogy megéri az a +25-30 centi a 2-2,5 millió plusz vételárat és a fenntartás során jelentkező plusz költségeket, ha tényleg nem tartozik a nagy autó az elsődleges szempontok közé. Ha mégis, akkor Hyundai i40 - KIA Optima vonalon érdemes nézelődni.
Attól, hogy te japán párti vagy, a másik felet sem kell lesz*rozni. Szerelő ismerősöm Audival sokkal gyakrabban találkozik a szervizben, mint VW-nel.
Én egy full extrás Golfot vennék ennyiért, de inkább rászánnék még 500 ezret, amiből már egy GTI is kijön. Persze ez én vagyok, autópályára gondolom dízelt szeretnél.
Pont Egy Honda Civicet néztem legutóbb. Tesztvezettem is. Nem rossz autó, igazából nem tudok semmibe belekötni. Csak a formáját nagyon nem tudtam megszeretni. Laposs orr, annál nagyobb az egekben lévő hátsó rész, és mindenhol kemény élek, elnyújtott törések... Nem igazán tetszik. Már az előző generáció sem volt a szívem csücske.
Golfból full extra kijön ennyiből? Mindjárt megnézem a konfigurátort.
Passatból szerintem biztos nem kapok ennyiért full extrást, abban se vagyok biztos, hogy a fenti paraméterekkel (xenon, navi, stb...) esetleg egy dízel motorral belefér a 7-be. De az már kicsit nagy is nekem.
Insignia ugyan ez. Azt már nézegettem. De nagy és elég kompromisszumos felszereltség férne bele a keretbe. Akkor már inkább egy 5 ajtós K Astra ami tetszene, nem nagy, elég jól felszerelt kijönne belőle, de közel sem full extra. Még úgy sem, hogy az Opelnek a nagy előnye, hogy lenne náluk flottakedvezményem, ami közel 1 millió Ft. Tehát listaáron 8,5 millióig is el tudok menni.
Hátránya az Opelnek, hogy nem tudom mi lesz a jövőben ezzel a PSA egyesüléssel. Ezért kicsit tartok tőle.
Eddig dízelem volt, nincs vele bajom, de nem zárkózom el valami nyomatékosabb torbóbenzinestől sem, ha a fogyasztás pályán 7-8 liter körül megállna.
Még a hibridek alsó szegmense is lassan szóba jöhetne, de autópályára értelmetlen. Azok inkább városba valók.
Ja, és köszönöm a tippeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!