Az amerikai autóknak mitől van olyan szép hangja?
Nem a tuningoltakra gondolok,hanem a sima utcai autókra.
Olyan szépen "dorombolnak".
Az európai autóknak viszont olyan üveges a hangja,még a nagyobb köbcentiseknek is.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__49..
Itt már ki volt tárgyalva a dolog.
Egyébként inkább csak a régi amerikai V8-akra volt jellemző ez a dolog, a 15-20 évnél fiatalabb amerikaiaknak már ugyanúgy nincs semmi hangjuk, akárcsak az európaiaknak sem.
Ázsiában dolgoztam, és a szolgálati kocsim egy Oldsmobile volt. Nos nincs szebb muzsika, mint amikor a hétliteres V-nyolc szépen lassan röfögve indul..persze ehhez az automata váltó is dukál.
Ma már lehet úgy kérni európai kisebb autót is, hogy egy kapcsolóval bekapcsolható a nyolc henger hangja(pedig csak négyhengeres)a márka nem jut eszembe.
A régebbieknek van szép hangja, mert a nincsenek katalizátorokkal lefojtva. Az újabbaknál már hangszóróból jön a hang.
De egyébként ha meghallgatsz egy régebbi európai autót, annak is sokkal szebb, teltebb, öblösebb hangja van, mint a mostaniaknak.
A V8 (vagy nagyobb) motor hangja miatt.
ilyenkor van az, amit szoktam mondani, hogy a motornak legyen hangja, ne a kipufogónak!
De nem kell ahhoz Amerikába menni, itt is ha meghallgatsz egy nagyköbcentis kocsit, (pl.: Audi A8 4.2 benzines) amibe V-motor van, annak is ilyen hangja van.
"(pl.: Audi A8 4.2 benzines) amibe V-motor van, annak is ilyen hangja van."
Neem, pont erről beszéltünk (legalábbis szerintem a kérdező arra gondolt), hogy egy amerikai V8-as milyen "pontatlanul" jár, a német V8-asok pedig mint valami Doxa óra.
Hallgasd csak meg:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!