Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford Ranger teljesítményingado...

Ford Ranger teljesítményingadozása mitől lehet?

Figyelt kérdés
2002-es Ford Ranger 2.5TD autóm van. Ma vettem először észre, hogy a sebességem elkezd csökkenni, hiába nyomom a gázt, kimegy az erő a kocsiból, kis idő elteltével pedig minden a régi. Mi okozhatja ezt a problémát? Olaj nemrég lett cserélve, légszűrő is új. Mindenképpen a turbó hibája?

2017. febr. 25. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem biztos, diagnosztikát kell rákötni és az kiböfögi majd mi a baja.
2017. márc. 21. 19:12
 2/5 A kérdező kommentje:

en, én is ezzel szerettem volna kezdeni, de legalább 5 szerelőt megkeresve sem jártam sikerrel, mivel ezen a 2002-es típuson még a régi típusú csatlakozó van, ilyen diagnosztikai eszköze pedig nincs nekik. Ford márkaszervizben is jártam, de ott sem tudtak segíteni.

Ma az egyik szerelő adagoló hibára tippelt, volt, aki üzemanyagellátási hibára, de nem nagyon akarnak belenyúlni. Már ott tart a helyzet, hogy csak 4-esben, 50-el tudok menni, jobb esetben nem áll le.

2017. márc. 21. 20:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Pedig diagnosztika nélkül nem lehet megcsinálni, azért is nem akarnak belenyúlni, mert anélkül az egész motort kicserélhetik mire meglesz a hiba.

Lehet ez EGR is akár, bármi. Azért az meredek, hogy a Ford szervizben sincs nekik gép hozzá. Agyát eldobja az ember a mai szerelőktől basszus, hogy ezek széttárt karokkal csak néznek bambán ha olyan kocsi kerül eléjük ami nekik épp nem kényelmes szerelni...

Esetleg meg kellene próbálni pár tuning műhelyet, Kollár vagy Rigotech. Hátha tudnak rá valamit, telefonba megmondani nekik milyen kocsi meg miért nem foglalkozik vele más szerviz stb.

2017. márc. 21. 21:12
 4/5 A kérdező kommentje:
Közben meglett a hiba, adagoló... Nem túl pénztárcabarát mutatvány, ráadásul mehet trélerrel, mert szinte már haladni se lehet vele.
2017. márc. 22. 19:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem olcsó, de ilyenkor gondolj bele mennyit spóroltál az üzemanyagon közben és mit költöttél volna el, ha ugyanekkora autót benzinnel veszed. Olcsó nagy autó nincs sajnos.
2017. márc. 22. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!