Dacia Lodgyval van valakinek tapasztalata? Érdemes ilyet venni, vagy inkább kicsivel drágábban nézzek egy komolyabb egyterűt?
Életemben egyszer vettem új autót egy corolla versö 1.8 vvti 2008 ban .
garancia lejárta után ette az olajat. -10 alatt úgy indult mint egy 20 éves 400.000km-es dízel
Aki bérből fizetésből él (mint Én) ne vegyen újjat és funkcióját tekintve nem éri meg a "márkásabb" autó.
Arra, hogy elvigyen A-ból, B-be, nyaralásra, felpakolva, akár 7 személyt is, tökéletes. Új autó, garanciával semmi rizikó, mindezt jó árért. Ha innen közelíted tökéletes választás.
Ha a márkajel, küllem, csomó extra kütyü fontosabb a fentieknél, akkor bizony arra még áldoznod kell. Vagy veszel bizonytalanabb használtat, ami lehet szopóroller is, persze az évszázad üzlete is.
Ezt neked kell eldönteni.
Kizárólag újban gondolkodom.
Ha hasonlóan felszerelt modelleket akarok összehasonlítani, akkor pl egy normális Lodgy, amiben klíma, tempomat, stb benne van, 4,2 m körül áll meg.
Ehhez képest, néhány elemében még többet is kínáló felszereltséggel, sőt jobb teljesítménnyel(Dacia Lodgy 107, Ford C-max 125LE) a Ford C-max 4,8 m.
Nem jelentéktelen az árkülönbség, de ezt még simán ki tudnám gazdálkodni. Sokan le akarnak beszélni a Daciáról, és magam is látom, hogy nem a legszebb autó, sőt beleülve tapasztaltam a rettentő gagyi belső téri anyaghasználatot, de azért a 600 ezer különbség nem annyira kevés, hogy ne gondolkodjak el rajta.
Ha nem bontóban szeretnéd nyugdíjaztatni, hanem 7, 8 éves korában lecserélnéd, és el akarod majd adni, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy cmax pl értékállóbb lesz, és jobban is keresik használtban is.
Kinézetre pedig nem kell nagy stílusérzék, hogy megállapíthassuk, nem egy szép autó. Az ára meghatározó, de én nem sajnálnám azt a többletet kiadni egy szebb és jobb autóra.
6/6
Ezzel pont nem értek egyet, minél drágább az autó annál nagyobb az értékvesztés - újról beszélünk.
Továbbá minden sallang - biztosítás, casco - drágább a Fordhoz.
Ha a 600e Ft már megfontolandó összeg - ami teljesen érthető - akkor érdemes megnézni egy hosszútávú költségvetés mit dob ki. Mondjuk 5 évre vetítve. Kötelező sarcai az államnak, fogyasztás, szerviz költségek, alkatrészárak, ne adj isten, típushibák.
Érdemes körbe nézni a népítéletek között, megkeresni a márka/típus fórumjait, ki hogy szereti/csalódott az adott gépben, mennyi volt az éves szerviz, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!