Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért támad le szinte az...

Miért támad le szinte az összes ismerősöm mert automata váltós autót szeretnék venni?

Figyelt kérdés
Nemrég lett meg a jogsim de nem akarok manuális váltót mert nekem a kényelem az első de szinte bekapott a haverom mintha szentségtörés lenne ha automata váltósat vennék. Jólvan manuális meg vezetési élmény meg minden de nekem jobban tetszik az automata csak érdekel hogy miért fikáznak ez miatt?
2017. febr. 20. 15:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
46%

Az említett ismerőseid közül ki az, aki vezetett már hosszabb-rövidebb ideig automata váltós autót?

Akinek a "vezetési élmény csak manuális váltóval" a fő érv, gondolkodás nélkül figyelmen kívül hagyhatod a véleményét, mert az számodra nem értékes információ.

Vegyél nyugodtan automatát, de körültekintően válassz, ne akarj olcsó pénzért prémium kategóriás autót, ráadásul automata váltóval, a robotizált váltó nem automata, sőt a kézi vezérlés lehetősége is inkább csak plusz lehetséges hibaforrás egy automata váltónál.

2017. febr. 20. 17:58
 12/19 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz velük, ha nem szeretsz váltogatni, az automatát neked találták ki!

Én szeretem a manuálist, de még így is azt mondom, hogy nagyvárosban az automata váltót választanám.

2017. febr. 20. 18:22
 13/19 anonim ***** válasza:
de csak fokozatmentest vegyél a világ legjobb dolga és még a hangja is kitűnő
2017. febr. 20. 18:26
 14/19 anonim ***** válasza:
általaban azok jönnek ezzel a szöveggel akiknek kisértékű, kis teljesítményű autója van... :)
2017. febr. 20. 19:31
 15/19 anonim ***** válasza:
A rendes automata tényleg jó, észre se venni, ahogy vált, tök kényelmes. Én Peugeot-ban próbáltam. Nekünk viszont van egy EasyTronic Opelünk, amiben robotizált kézi van, az nekem nem nagyon tetszik, és úgy 14 ezer km után besz*rt az elektronikája(újan vettük).
2017. febr. 20. 20:10
 16/19 anonim ***** válasza:
Kényes dolog az automataváltó, azért akarnak lebeszélni róla.
2017. febr. 20. 20:25
 17/19 anonim ***** válasza:
65%

Automatából is meg kéziből is van jó meg van rossz.

Tény automatából több a rövid élettartamú!

Persze a régi 4hp 5hp ZF váltók örökélet meg egy nap!

Az automatát divat fikázni itthon, mint divat a bmw tulajokat is fikázni!

Én mindkettőt szeretem, de:

-automata nagy városba, sok városi használatra

-kézi vidékre hosszú utakra

Karbantartásról: Sok kézihez a kettőtömegű 200, kuplungszett 50-100 az munkadíjjal máris 300-350 és még nem kopott el egy szinkron se nem kopott ki egy rudazat se pedig azok is elkopnak. Van olyan kézi amihez nem árulnak szinkront, nincs külön cikkszám, csak a komplett váltó szerepel egy db. tétel alatt!

Amit kiszemeltél autót, abból nézz utána a kézi v. automata a tartósabb. Vigyázz van amikor egy kocsit még azonos motor esetén is több váltóval szerelték!!!! Régi bmw nél pl. volt gm meg zf is e39 alatt, a gm egy okádék, bárki meghallja menekül és nem vállalja a javítását.ZF ből a hibátlan bontott is 40eFt.

Másik az ha neked a kényelem fontos és gondolom városban jársz sokat, akkor szard le a hülye ismerőseid! Te fogsz a dugóban kényelmesen araszolni és nem fogsz szenvedni az 1,2,3,2,3, 2,3,2,1,2, 1,2,1,n,1,n, 1,2,1,n,1,2,3 -mal...

2017. febr. 21. 09:19
 18/19 Berserker88 ***** válasza:
Sosem szerettem túlzottan az automata kocsikat, aztán 1-2 évig vettem egyet, és marhára el tud kényelmesedni az ember tőle. :D
2017. febr. 21. 10:13
 19/19 anonim ***** válasza:
47%

amúgy sose értettem hogy mégis milyen vezetési élményről áradoznak itt a gyakorin...

persze tudom, hogy mindenkinek 400-500 lóerős kocsija van, manuális váltóval, még ha gyárilag nem is készült olyan, de nekik legyártották

fura, mert bárhol járok, a legtöbb autó 10 év feletti, jó esetben 1.4, néha találkozni egy 1.6 erőművel is, meg vannak a szuper tédéjík, amiből már hiányzik a gyári lovak negyede, de azért a vezetési élmény az kell a dugóban...

2017. febr. 21. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!